Report

Kao iz SF-a

Aside Banners

Upoznajte Matildu, prekrasnu mačku s neobičnim ogromnim vanzemaljskim očima

Piše , Objavljeno

Jedan je nesvakidašnji zdravstveni problem pretvorio sasvim običnu mačku u uistinu posebno malo čudo prirode koje nas zadivljuje, ali i pomalo plaši.

matilda 1Matilda je u gotovo svakom pogledu sasvim obična kućna mačka, jedna od onakvih na kakve ćete naletjeti barem tri puta na ruti do kvartovskog dućana. Njezini su ju vlasnici uzeli iz azila nakon što je kao mačić oduzeta vlasnici koja ih je imala na desetke, a vrlo je brzo postala mezimica obitelji, koja još uvijek želi ostati anonimna. No, jednog je dana Matildino oko odjednom pocrnilo. Niti jedan veterinar nije mogao skužiti o čemu se radi, a tek je posjeta specijalistu otkrila kako Matilda boluje od iznimno rijetkog i neobičnog poremećaja poznatog kao spontano iščašenje leće, što znači kako se leća iz nepoznatog razloga odvaja od ostatka oka.

matilda 2

S vremenom je i drugo Matildino oko pocrnilo te su se oba znatno proširila pa ova životinja sada izgleda kao nekakva čudna vanzemaljska rasa ispala iz Ljudi u crnom, koja se pokušava isfurati kao obična zemaljska maca. Na žalost, iako izgleda uistinu posebno i totalno je fascinantna za promatranje, Matilda je uslijed svog neobičnog poremećaja razvila glaukom u očima te će uskoro morati na složenu operaciju s dugotrajnim i teškim oporavkom. Mi joj želimo svu sreću, jer ovakvo se malo čudo uistinu rijetko viđa!

matilda 3 matilda 4 matilda 5