Report

Prekrasno i strašno

Aside Banners

Uživajte u jedinstvenom pogledu i prirodi zahvaljujući zastrašujućoj staklenoj platformi

Piše , Objavljeno

Nacionalni park Jasper u Kanadi netaknuti je i prekrasni komadić prirode u kojem od sada možete uživati i putem Glacier Skywalka.

ledenjak 4

Sjeverni krajevi poput Grenlanda, Sibira i Kanade neka su od posljednjih velikih i nedirnutih divljina, u koje čovječanstvo još uvijek nije uspjelo umiješati svoje prljave i pohlepne prste. Pametni znaju kako takve krajeve zaštiti, pa se uglavnom proglašavaju nacionalnim parkovima, kakav je i kanadski Jasper, smješten usred sjevernog komada Stjenjaka, masivnog planinskog lanca koji prolazi gotovo cijelom dužinom sjevernoameričkog kontinenta. Bijeli vrhovi divovskih planina, zelenilo šume i žubor bezbrojnih rijeka i potoka čine ovaj kraj pravim malim (hladnim) rajem na Zemlji…

Glacier Skywalk – promo video:

Turist i izletnici u toj ljepoti od sada mogu uživati i preko Glacier Skywalka, divovske polukružne staklene platforme koja je u svom vrhu od klisure na koju je montirana udaljena 30 metara, dok je visina same konstrukcije impresivnih 300-tinjak metara, što definitivno nije dobra vijest za sve one koji se boje visina. Zakrivljena struktura djelo je tvrtki Brewster Travel Canada, Sturgess Architecture i Read Jones Christofferson Engineering, a samo su projektiranje i izgradnja trajali nekoliko godina. Šta jest jest, kada se radi o ovakvim stvarima, nema mjesta niti za najmanju pogrešku!

ledenjak 1 ledenjak 2 ledenjak 3

TAGOVIkanada nacionalni park platforma pogled priroda

Komentiraj