Report

Aside Banners

Valentinovo – Dan za ljigu i bankrot

Stiglo nama Valentinovo, dan zatelebanih koji je sve samo ne to. Kao što svi znamo, danas su ipak brojke ispred ljubavi...

Piše , Objavljeno

Danas je “Dan kupovanja ljubavi” pa smo se malo bacili na nemilosrdnu statistiku koja kaže da će se potrošiti oho ho. Ko bi se drugi bacio na skupljanje takvih podataka nego američanski stručnjaci.

U Americi će prosječan će muškarac na poklon potrošiti preko 150 dolara, odnosno oko četiri puta više nego prosječna Amerikanka. Čudno ali istinito, dok poklon ne priželjkuje trećina muškaraca, jednako tako se osjeća čak 20 posto žena. Yeah right! Dvije trećine muškaraca ne planira unaprijed kako će provesti današnji dan.

Cijene ruža skaču za trideset posto, a čak petnaest posto Amerikanki će same sebi poslati ruže! Ukupno će ih biti prodano oko sto milijuna. Danas niti ljubimci nisu zaboravljeni. Cirka devet milijuna američana ubost će dar za svog ljubimca. Proizvođač koji na današnji dan redovito profitira je Durex jer prodaja gume poraste za trideset posto. Još jedna stvar vezana na to je povećana prodaja kućnih testova na trudnoću. Ovaj mjesec ih se proda više nego ikoji drugi.

Od nas za vas ;)

Hallmarkova najprodavanija čestitka

Hallmarkova najprodavanija čestitka

što mislite tko danas dobije najviše čestitki? Sudeći po istraživanju na američkom tlu to su učitelji! Slijede ih djeca, majke i supruge. Valentinovo je odmah iza Božića kada se radi o broju poslanih čestitki diljem svijeta. Njih milijardu krene diljem planete, a u 85 posto slučajeva kupuju i šalju ih žene. Pokraj bezbroj verzija i izgleda čestitki najprodavanija u zemlji je ona Hallmarkova oznake V330-5 na kojoj stoji “Each time I see you, hold you, think of you, here’s what I do … I fall deeply, madly, happily in love with you. Happy Valentine’s Day” (na slici). Mjesto na koje će danas stići oko tisuću pisama je i kuća gdje su (navodno) živjeli Romeo i Julija. što se tiče kauboja, odmah iza čestitki najčešći pokloni su večere, slatkiši, cvijeće, parfemi, nakit itd.

Zanimljivo, u Japanu se od žena očekuje da muškarcima kupuju poklone, a ne obrnuto. Za razliku od njih, Indija je jedan od žestokih protivnika obilježavanja Valentinova jer ga smatra zapadnjačkom invazijom na njihove običaje.
S obzirom na to da je jedan od nezaobilaznih poklona čokolada, možda vas zanima od kuda sav taj kakao. Većina ga dolazi iz Obale Bjelokosti kao najvećeg proizvođača na svijetu. Tu bi bio kraj da nije poznat podatak o tristo tisuća (!!!) zarobljene djece koji tamo služe kao robovi kako bi mi zapadnjaci danonoćno mogli uživati u čokoladnim poslasticama. Kada smo već kod slastica postoji podatak da proizvođači na današnji dan koriste oko 40 posto svjetskih zaliha badema i oko 20 posto zaliha kikirikija.

Za sve vukove samotnjake slijedi zgodan podatak. Ne oklijevajte, na 120 slobodnih muškaraca u dvadesetim godinama postoji i sto slobodnih ženskih srdaca i ostalih dijelova tijela! Za neznalice pri odabiru ruža, dobro će dođi sljedeće. Crvene ruže su znak istinske ljubavi i zatelebanosti, bijele su znak tajnovitosti, a žute prijateljstva i ljubomore. Za ostale ćete morati pitati cvjećara. Nismo baš toliki stručnjaci. Zapravo nismo niti sigurni jesmo li dobro potrefili i ove boje.

I na kraju, na današnji dan u 18. stoljeću ubijen je James Cook, engleski istraživač, a 1981. Billy Idol je započeo svoju solo karijeru. Godine 1989. na letu British Airwaysa, između Londona i New Yorka ostvaren je prvi telefonski razgovor preko satelita.

TAGOVIljubav običaji poklon statistika valentinovo

Komentiraj