Report

Aside Banners

Mračna strana Valentinova

Ljubavne priče obično spadaju u žanr predvidljivih sapunica, no neke imaju nesreću završiti u pretincu crnih komedija. Evo nekoliko spektakularnih ljubavnih omaški koje su obišle svijet

Piše , Objavljeno

Prošlo je Valentinovo i možemo se vratiti u nešto manje ružičastu stvarnost ljubavnih odnosa, jer naravno, kao stare iskusnjare naučili smo cijeniti i ostale boje Sunčevog spektra. Recimo kojom bojom opisati činjenicu da vam je draga upravo progutala zaručnički prsten ili to da vam je vjetar odnio balon u kojem ste sakrili svoje dijamantno iznenađenje. Ili da ipak spomenemo lika koji si je istetovirao ženin lik preko cijelih leđa da bi sljedeći dan saznao kako ga vara s deset godina mlađim učiteljem fitnesa. Informirajmo se o nekoliko tragikomičnih varijacija na temu, na sreću, ne toliko tragičnih poput onih koje smo opisali prošle godine za Valentinovo.

Sladoled

Scena koja je višestruko filmski izrabljena, možda ponajbolje u Woody Allenovoj ‘Everyone Says I Love You’, ona u kojoj nesuđena zaručnica pojede prosidbeni nakit zajedno sa slasticom u kojoj je skriven, odigrala se naravno i u par stvarnih života.
Nesretnik se zvao Reed Harris, a dama koja je sasula u sebe Wendy’s Frosy slatkač skupa sa zlatninom, Kaitlin Whipple. ‘Nisam osjetila ništa. Natjecala sam se s prijateljima tko će brže pojesti’, prisjeća se žena koja je na užas svoga dragog, morala pričekati par dana konzumacije hrane s puno vlakana ne bi dočekala svoje iznenađenje iz smjera kojemu se najmanje nadala.

Balon

6000 funti prilično dobro leti u zraku, uvjerio se to Lefkos Hajji iz Velike Britanije koji je odlučio iznenaditi curu balonom u kojem je sakrio prsten. Sakrio je Lefkos i minimum zdrave pameti pa je popušio svoj balon par minuta nakon izlaska iz trgovine u kojemu su mu ga napuhali.
Kaže da je dva dana autom naganjao svoje ljubavno iznenađenje, da bi ga na kraju izgubio iz vida. ‘Osjećao sam se kao idiot. Stvar me koštala čitavo bogatstvo i znao sam da će me cura ubiti’, prisjetio se kasnije pokisli Lekkos čija je djevojka pokazala iznimnu emocinalnu obdarenost. Naime, rekla mu je da joj se ne obraća dok joj ne kupi novi.

Ne činite to na rubu litice

Planinar iz Washingtona pomislio je kako je rub ponora idealno mjesto za prosidbu te je doveo svoju družicu u blizinu vodopada Great Falls, lokaciju s koje se može sasvim fino pasti i poginuti, bez suvišnih paralizirajućih komplikacija.
Žena je, pogađate, bila ugodno šokirana upitom, te od uzbuđenja pala na stijene iza sebe duboke nekoliko metara. Nasreću, sve je prošlo bez ozljeda opasnih po život.

Policijsko kumstvo

Državni delegat iz Baltimorea Jon S. Cardin probudio se toga dana s idejom da zaprosi svoju draganu s na najvišem nivou i uz najvišu pravosudnu podršku. Inscenirao je skeč u kojem je posudio frendovu jahtu, a onda uposlio lokalne policijske snage da naprave raciju na pučini uz spektakularne glisere i helikopter.
Naravno, nije im rekao o čemu se točno radi. Kada je murja doplovila na dojavu uz zračnu potporu, usred akcije, idiotski je zastupnik izvadio kutijicu s prstenom i priupitao za vječno ‘da’. Okolnoj ekipi u uniformama je odjednom postalo jasno da su pozvani odigrati ulogu kumova te zaigranog političara prijavili šefu. Globa mu je uredno poslana na kućnu adresu.

Tetoviranje boli

Pogotovo ako si upikavate lik svoje drage žene koja upravo izmjenjuje tjelesne tekućine s deset godina mlađim učiteljem fitnesa. Baksuzni Alan Jenkins je spizdio 20 sati i 1500 dolara ne bi li si preko čitavih leđa razapeo profil supruge i dvoje djece.
Žena mu je par dana kasnije rekla za prevaru, taman kad je rogonja dovršio svoju tetovažu. Ostat će vječno pitanje je li on bio naivniji ili ona pokvarenija. Naši su ocvali štemeri znali da je najbolje ići sa sirenama ili datumom ulaska u JNA. Nema fitnes trenera koji ti može unerediti umjetnost.

Gol s ružama

Kako izgubiti posao i ženu u jednom potezu. Recept u malom prstu ima James Miller koji se na prošlo Valentinovo skinuo u bokserice, uzeo buket ruža i počeo ih odapinjati unaokolo. Još da je to napravio u intimi spavaća sobe ispao bi tek blesavo simpatičan, no naš je James odlučio impresionirati družicu svojom inscenacijom Kupida na prepunom nogometnom terenu usred tekme.
Trčao je skoro gol po travnjaku i odapinjao cvjetne strijele prema publici dok ga zaštitari nisu strpali pravac lokalne ćuze. Cura je umrla od blamaže i ekpresno ga šutirala. Baš kao i šefovi u vojsci za koju je radio.

Avionom po soji

Dečko se razlupao cugom, provalio na aerodrom, popalio mali propelerac bez da je ikada vozio avion i odlučio povesti svoju najdražu na let snova. Ne znamo tko je draži ali niti tko je gluplji – frajer ili cura koja je ušla u avion s njim za upravljačem?
Michael Santos je već nakon parsto metara bauljanja po pisti uspio napraviti požar na jednom krilu i produžiti ravno na zavoju. Završio je koseći propelerom obližnje polje soje prije nego se nagnuo na lijevo i ukopao u tlo. Svoje će akcijske talente, čini se, još dugo otplaćivati. 160.000 dolara kazne.

Kinez s čekom od 36 milijuna dolara

Kako se bolje upucati komadu neko zamahnuti mu pred očima s čekom od 250 milijuna juana, što je cca 365 milijuna dolara. Luzer iz Heilongjiang provincije je kao slučajno poveo curu sa sobom u banku jer je ovlaš trebao staviti milijunski ček na račun. Ono, trebam do dućana po kilu riže, a banka mi je usput.
No momak je osim lažnog čeka pokazao i priličnu količinu lažne obdarenosti uobičajenim talentima homo sapiensa poput donošenja sudova i zaključivanja. Na šalteru su iz nulte vidjeli da je ček lažan i ambicioznog udvarača na licu mjesta sproveli policiji. Ajde, bar neće morati slati lažna pisma iz zatvora.

TAGOVIglupo ljubav valentinovo

Komentiraj