Report

Ne, nije fora...

Aside Banners

“Vatreni izazov” je još uvijek hit na društvenim mrežama, a broj žrtava se povećava

Piše , Objavljeno

U svijetu u kojem si poznat i hvaljen proporcionalno količini idiotizma kojeg si spreman učiniti, “vatreni izazov” se svakako ističe kao sredstvo evolucijske eliminacije!

izazov 1U vrijeme kada je dobri stari čiča Charles Darwin svijetu predstavljao svoje teorije o evoluciji i prirodnom odabiru, većina ga je znanstvenika i neukog puka ismijavala te prozivala totalnom budalom i luđakom. Sada, više od 150 godina nakon objave njegovog životnog djela, O podrijetlu vrsta, na svakom koraku možemo vidjeti kako se evolucija okrutno poigrava s nama i kako se Priroda uistinu nekada mora umiješati kako bi barem upozorila jedinke koje evolucijski očigledno ne spadaju u kategoriju “preživljavanja najsposobnijih”. Jedan od najboljih primjera tome je svakako “vatreni izazov”, pošast koja već dvije godine lagano tinja po društvenim mrežama i svjedoči jedinkama koje se možda ne bi trebale razmnožavati.

“Vatreni izazov” – kompilacija:

Nastao još tamo 2014. godine među američkim tinejdžerima, “vatreni izazov” je zapravo poprilično opasna aktivnost u kojoj se osoba polije nekakvom zapaljivom tekućinom, zapali se te pokušava što prije ugasiti. Da, znamo, teško je povjerovati kako je netko uistinu toliko glup da radi ovakve stvari samo i isključivo zbog popularnosti i 10-15 lajkova više, ali ukoliko se ovakve akcije ne rade za neku finu lovicu ili u neke mnogo plemenitije svrhe, ne vidimo zašto bi itko ikada poželio skrenuti pozornost na sebe samozapaljenjem te na istu stvar izazvati svoje prijatelje?!

ožiljci

Na sreću, većina ovakvih egzibicija završi dobro i bez nekih ozljeda i posljedica, ali tu i tamo se zna dogoditi i neka nesreća zbog koje bismo stvarno trebali razmisliti u kakvom svijetu živimo.Tako je 11-godišnji klinac iz Sheffielda nedavno završio u bolnici s opeklinama trećeg stupnja po cijelom torzu te se morao podvrgnuti nizu operacija presađivanja kože, samo zato jer zapalio i to ne jednom nego dva puta. Prvi je put polio svoju majicu zapaljivom tekućinom, ona je planula, ali ju je brzo ugasio. Istu je stvar ponovio i drugi put, ali tada je majica jednostavno buknula i klinac nije uspio ugasiti buktiju na svome tijelu. Njegova majka kaže kako se inače radi o pametnom dječaku, ali sudeći po njegovim akcijama… ne bismo se složili s njom. Zato, pamet u glavu i zapamtite: ako mislite kako je put do popularnosti samozapaljenje, vrijeme je da nađete novo društvo i uzore!

TAGOVIdruštvene mreže ekstremno fire challange opasno ozljeda samozapaljenje vatra vatreni izazov zapaljenje

Komentiraj