Report

Ekipa požuruje seks zbog mobitela!?

Večeras pritisnite pravi gumb i odvucite svoju bolju polovicu u krevet

Nakon tjedan dana globalnih špekulacija, Durex je otkrio jako iščekivanu tehnologiju za pametne telefone koja bi mogla zauvijek promijeniti naše seksualne živote...

Piše , Objavljeno

seks_shutterstock

Ta revolucionarna ideja je – gumb za isključivanje mobitela!

Durex je izazvao masovne špekulacije kada je 3. ožujka u suradnji sa Siren Mobileom najavio veliko tehnološko otkriće koje će poboljšati seksualne živote u cijelom svijetu. Stotine tisuća ljudi posjetilo je internetsku stranicu „Durexlabsa“ kako bi saznali više o svemu tome, a to uzbuđenje su povećavali globalni mediji i društvene mreže.

No u dirljivom filmu koji je prikazan jučer, parovi koji su se dobrovoljno prijavili za testiranje tehnologije s namjerom da poboljšaju svoj seksualni život, iznenadili su se kada su shvatili da se odgovor nalazi u malom gumbu koji je bio ispred njih cijelo vrijeme – gumbu za isključivanje.

Video, koji je od jučer pogledao impresivan broj gledatelja, prati neke ljude koji su se prijavili za testiranje tijekom njihova emotivnog putovanja, naglašavajući ozbiljnu temu o tome kako postajemo robovi tehnologije. Video je objavljen paralelno sa zanimljivim istraživanjem iz Sveučilišta Durham koje otkriva kako sve veća uporaba tehnologije u ljudskim odnosima ozbiljno utječe na učestalost seksualnih odnosa te čak skraćuje njihovo trajanje i uzrokuje napetosti u vezama.

Istraživači iz Durham University of Sex, Gender and Sexualities su otkrili da 40% ispitanika često odgađa seks zbog tehnologije i to ponajviše zbog pametnih telefona i tableta, dok su drugi požurivali seks kako bi mogli odgovoriti na tekstualne poruke.

Nadalje, trećina od trideset ispitanih parova priznala je kako prekidaju seks kako bi se mogli javiti na telefon. Jedna ispitanica je rekla: Ponekad sam ja na Facebooku, a on  ponekad na sportskim aplikacijama dok smo oboje u krevetu; mi shvaćamo da doslovno zajedno sjedimo u krevetu, ali živimo u različitim svjetovima.

Ono što ovo istraživanje otkriva i video naglašava jest činjenica da tehnlogija sada preuzima naše veze na mnogo dubljoj razini. Pronašla je put do spavaće sobe na više načina nego što smo to mogli i zamisliti, često nam pomažući, ali i postajući potencijalna opasnost za veze jer može prouzročiti frustraciju i napetost te utjecati na seksualnu aktivnost.

TAGOVIljubav odnosi partner partneri seks veze

Komentiraj