Report

Vrijeme je za poći

Aside Banners

Veliki Kobe Bryant napokon odlazi u zasluženu mirovinu

Piše , Objavljeno

Jedan od najvećih košarkaša svih vremena upravo igra svoju zadnju sezonu u NBA-u te nakon 20 godina fantastične profesionalne karijere kači tenisice o klin.

kobe 1Jednostavno više ne ide. Sa 37 godina na leđima i u rekordnoj 20. NBA sezoni, Kobe Bryant napokon priznaje kako je njegovo vrijeme prošlo pa je tom prilikom prije par dana i službeno najavio kako mu je ovo zadnja godina u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta. Srce je još uvijek tu, ali tijelo izmučeno godinama napornih treninga i ozljedama, koje su ga posljednje dvije sezone uglavnom držale van terena, ne daju ovom velikanu sporta da nastavi igrati sa svojim jedinim Los Angeles Lakersima.

The Best of Kobe Bryant – kompilacija:

Iako u regalu ima pregršt nagrada i priznanja, svakako je najvrijednije osvajanje pet naslova NBA prvaka (dinastija sa Shaquilleom O’Neillom) i dvije zlatne Olimpijske medalje, a ostaje mu i fantastičnih 81 poen na utakmici protiv Toronto Raptorsa iz 2006. godine, čime je postao igrač s drugim najvećim učinkom u jednoj utakmici, nakon nestvarnih 100 poena Wilta Chamberlaina. O svemu onome što je postigao bismo mogli napisati stranice i stranice, no biti će prostora i za antologije. Sada je pak vrijeme za opraštanje, a evo kako je Kobe to najavio ovom emotivnom porukom na Player’s Tribuneu, obračajući se svojoj najvećoj ljubavi, košarci:

Ostvarila si 6-godišnjem dječaku njegov san o Lakersima i zbog toga ću te uvijek voljeti. Ali ne mogu te više voljeti ovako opsesivno. Ova sezona je sve što ti još mogu dati. Moje srce može izdržati napore, moj um može podnijeti mljevenje, ali moje tijelo zna kako je vrijeme za reći zbogom.

Nikada nije ugodno kada se velikani zadrže duže nego što je to potrebno te time riskiraju da postanu predmet sprdnje. Sa svega 31% šuta ove sezone i uglavnom slabašnim partijama, Kobe svakako ne može ponuditi ništa što je blizu razine potrebne da Lakersi ponovno budu velika momčad. Ipak, dao je tom klubu gotovo cijeli svoj život te će oni imati itekako mnogo strpljenja i na dostojanstven se način oprostiti od njega. Mi pak samo želimo da Black Mamba uživa u ovom vremenu koje mu je preostalo te polagano počne trenirati golf… navodno Michaelu Jordanu fali dobar partner!

TAGOVIblack mamba Kobe Bryant los angeles lakers mirovina nba velikan

Komentiraj