Report

Majstori kockica

Aside Banners

VIDEO: Evo kako riješiti svaku Rubikovu kocku u manje od dvije minute, čak i ako si totalni tudum

Rubikova kocka je jedna od najpopularnijih mozgalica na svijetu, a relativno je lako postati majstor njezina slaganja. Naravno, stvar je u trikovima!

Piše , Objavljeno

Kada se govori o samoj kompleksnosti Rubikove kocke, podaci su apsolutno zadivljujući. Naime, tih 6 raznobojnih stranica s ukupno 54 polja ima nevjerojatnih 43 252 003 274 489 856 000 načina preslagivanja, a postoji vrlo velika šansa da je svaka nova konfiguracija kocke koju upravo držiš u ruci sasvim nova i nikada do sada viđena kombinacija. Kada bi htio sam vidjeti svaku kombinaciju i to pod pretpostavkom da napraviš jedan pokret svake sekunde, okretao bi te stranice 1,4 trilijuna godina i već ozbiljno zagazio u vrijeme kada svemir ne bi niti postojao!

Iako od svih tih brojki boli glava, postoje ljudi koji Rubikovu kocku riješe u manje od pet sekundi, a nama budaletinama koje ju vrtimo satima nije jasno kako netko može postići takav nadljudski uspjeh. Naravno, kao i u svemu bitnom u životu, odgovor na to pitanje leži u matematici, a Mike Boyd je odlučio pokazati kako bilo koji tudum uz malo truda i koncentracije može naučiti složiti Rubikovu kocku u manje od dvije minute.

Learn to Solve the Rubik’s Cube – video:

Iako čovjek ipak treba imati malo soli u glavi i dovesti stranice u određenu konfiguraciju, nakon nekoliko (desetaka?) poteza se dolazi do situacije gdje uz nekoliko naučenih algoritama može biti riješena bilo koja kocka. Ako se ti algoritmi nauče napamet, a ruke se uz malo vježbe naviknu na pokrete i omoguće mišićima da ih memoriziraju, dva-tri tjedna vježbe će dotjerati bilo čije skillove rješavanja Rubikove kocke na manje od dvije minute. Nije da će se obarati nekakvi rekordi, ali dovoljno je dobro da se zadivi ekipa!

TAGOVIinstrukcije mozgolomka rubikova kocka trik video zagonetka

Komentiraj