Report

Epska makljaža

Aside Banners

Virtualna bitka svemirskih brodova završila uništenjem flote vrijedne pravih 200 tisuća dolara!

Piše , Objavljeno

Naša je povijest prepuna primjera velikih i brutalnih sukoba, u kojima su živote izgubili milijuni i milijuni ljudi. Jedna od najvećih takvih bitaka odigrana je nedavno i u EVE-u, a na svu sreću, ovaj su put stradali samo novčanici igrača.

eve online

Kažu da je Bitka za Bagdad bila najkrvavija bitka u povijesti čovječanstva, a neki izvori tvrde da je u 10 dana mongolske invazije na glavni grad abasidskog kalifata živote izgubilo više od dva milijuna ljudi. Virtualni se pandan ovom sukobu prije nekoliko dana odigrao u svijetu EVE-a, popularne svemirske MMORPG igre, čiji su igrači postali svjedocima vjerojatno najvećeg pokolja u nekoj računalnoj multiplayer igri… ikada!

Za one koji nisu upoznati s EVE-om, radi se o multiplayer igri koja trenutno broji preko 500 tisuća pretplatnika, a svaki od njih pokušava opstati u ogromnom, surovom prostranstvu svemira. Bilo da se kao igrač bavite rudarenjem, trgovinom ili ratovanjem, morati ćete se brinuti o svom brodu, nadograđivati ga i kupovati razne druge kerefeke, da biste jednoga dana, uz mnoooogo truda, sreće i novaca, stigli do najviše razine igre i zaigrali s velikim dečkima.

A tada se možete pridružiti jednoj od dvije velike koalicije, koje su se postepeno formirale u posljednjih 10 godina, koliko igra traje. S jedne strane imamo saveze okupljene oko moćnih CFC-a i RUS-a, a s druge one okupljene oko Pandemic Legiona i Nulli Secunde. Upravo su potonji zakuhali cijelu ovu priču, a razlog je i više nego prozaičan: zaboravili su platiti neke račune!

Da, netko je bio prilično neodgovoran (ili mu se na putu ispriječio stvarni život, što je nedopustivo!), te je zaboravio platiti najam vrlo bitne svemirske postaje u sustavu B-R5RB. Naravno, protivnici su odmah nanjušili ranjenu antilopu i krenuli s manjim napadima, a kada su se u igru uključili svi saveznici obaju zaračenih strana, sukob je eskalirao, te se na bojnom polju uskoro našlo nekoliko tisuća brodova, među kojima i više od stotinu onih najjačih – Titana.

eve online eve online

eve online eve online

Nakon više od pet sati bjesomučne borbe, Pandemic Legion, Nulli Secunde i njihovi saveznici morali su priznati poraz, a iza sebe su ostavili oko 50-ak uništenih Titana (za razliku od protivnika, koji su izgubili oko 25 komada). Vjerojatno bi ova vijest ostala u okvirima EVE svijeta, da vrlo brzo nakon bitke nije izašao podatak kako je ova virtualna pucaljka njezine igrača stajala preko 200 tisuća dolara (odnosno, više od milijun kuna!!).

Footage from the Titanic Struggle of B-R novinarske snimke’ velike bitke:

EVE je, naime, jedna od onih igara koje imaju svoju vlastitu valutu i razvijen cijeli ekonomski model, tako da se vrlo često igra i s pravim novcem, a izgraditi najveći svemirski brod u igri sigurno nećete uspjeti samo vrijednim rudarenjem i pljačkom. Upravo se iz tog razloga ova bitka smatra najvećom bitkom među ljudskim igračima (PvP) u povijesti online multiplayer igara, a pitanje je kada će se netko odvažiti na još jaču i skuplju makljažu!

TAGOVIEVE Online mmorpg multiplayer računalna igrica sf svemir

Komentiraj