Report

Aside Banners

Vjeruješ li u Tetris, Jedije ili Heavy Metal?

U ime Judas Priesta, Iron Maidena i Motorheada. Pomolimo se. Sveta lubanjo, lanče i kožna jakno, otpustite nam duge naše čupe.. Da, da, dobrodošli u crkvu heavy metala

Piše , Objavljeno

Draga zakovana, obrasla, dugonokta i crnokožna braćo i sestre… Bilo je već i vrijeme. Nakon što su Elvis, Maradona i video igra Tetris dobili svoje službene crkve, stvarno je nejasno što čeka glazbena sekta heavy metalaca koja se već ionako odavno bolesno religiozno ophodi sa Deep Purpleovim solažama i prvim albumima Metallice.

Na sljedećem popisu stanovništva Velike Britanije frikovi teške metalurgije će u kućicu za religiju upisati ‘heavy metal’, a kampanja koju se skucao časopis Metal Hammer prikupila je već ozbljnih 2.200 članova u svega par dana egzistencije na Fejsu.

i Isus voli HM

i Isus voli HM

Svima je još živo u sjećanju prošlo pobrojavanje pučanstva 2001. kada se nevjerojatnih 390.000 ljudi izjasnio pripadnicima ‘jedi’ religije. Crkva ratova zvijezda statistički je postala četvrta religiozna sila zemlje iza kršćana, muslimana i hindua, a jedajizam postao kulovitiji od judaizama. 2005. u britanski parlament je ušao prvi sljedbenik Sile i svjetlosnog mača Jamie Reed. Zezao li se tip ili ne, nije sad nešto prebitno, pogotovo znamo li da se dvojica uvjerenih Jedija definitivno nisu zezali 16. studenog 2006. kada su odaslali protestno pismo Ujedinjenim narodima tražeći da se Međunarodni dan tolerancije preimenuje u Interstelarni dan tolerancije, koji bi i takvim bićima poput njih, očigledno palih s Marsa, dali za pravo da pišu pisma kakva pišu.

Heavy Metal
religija svojom fundamentalnom maksimom ‘everything louder than everyone else’ svrstat će se u vjerski kružok u kojem već plešu fenomeni poput Crkve Eutanazije s misli vodiljom ‘Save The Planet, Kill Yourself’ i svoje četiri dogme – samoubojstvo, abortus, kanibalizam i sodomija te afroameričke Nacije Jahve koji su uvjereni da su crnci jedini pravi Židovi. Imamo i Iglesiu Maradonianu čiji članovi vjeruju u božanske noge argentinske nogometne zvijezde a izbrojano ih je 80.000 u 60 zemalja. Pismeno ga oslovljavaju sa D10S, što će i najskeptičnijeg mrzitelja kabale uvjeriti da je Diego ništa manje no bog.

Koga ili što se točno slavi u heavy metalu nije najočitije kao ni to tko će biti selektiran u počasno svećenstvo novonastajuće religije. Ozzy Osbourne ili Alice Cooper, Dave Mustaine ili Bruce Dickinson? Ili možda William S. Burroughs kojemu dugokosi fanovi brzih distorzija duguju sintagmu ‘heavy metal’.što god da se zbilo s religioznim ustoličenjem heavy metala, barem ne moramo brinuti hoće li se raspasti u moćnu gomilicu nepomirljivih podpravaca. Značajkom svih čru religija. m/

TAGOVIheavy metal Jedi religija

Komentiraj