Report

Volvo na struju

Aside Banners

Volvo se okreće električnim automobilima, cilj je konkurirati Tesli

Piše , Objavljeno

Sve više velikih proizvođača automobila usmjerava razvoj i proizvodnju prema električnim modelima, a čini se kako je Volvo vrlo ozbiljno shvatio ulogu u tome.

volvo 2Kako Tesla i dalje drži primat u razvoju i proizvodnji električnih automobila, a tvrtke poput Forda, Chevroleta i Nissana polagano hvataju korak, i drugi se veliki igrači moraju uključiti u trku ili postoji opasnost da jednostavno neće biti konkurentni. Glavešine iz Volva su tako odlučile kako njihova tvrtka mora napraviti nagli zaokret prema elektrifikaciji i hibridizaciji linije automobila, tako da se očekuje kako će do 2020. godine svaki njihov model dolaziti i u varijanti s električnim/hibridnim pogonom, a za 2019. godinu planiraju i lansiranje svoje prve luksuzne električne limuzine po uzoru na Teslin Model S.

volvo 1

Volvo će prvog polu-strujića predstaviti kroz novi model XC90, uglancani SUV s pogonom na sva četiri kotača te hibridnim T8 duplim motorom koji ima i benzinski i električni dio. Ova zvjerka do stotke potegne za 5,6 sekundi, a samo na struju može odvaliti do 40 kilometara, iako se u stvarnosti kombinira s klasičnim benzinom. Slična je priča i s novim modelom S90 sedana, ali prava bi poslastica treba stići za četiri godine njihovim prvim pravim potpuno električnim vozilom. Za sada se ne znaju nikakvi detalji, ali sigurno je kako će ići prema maksimalnom luksuzu prikladnom samo najbogatijim potrošačima. Neka, neka… što veća konkurencija, to niže cijene!

TAGOVIelektrični automobil EV struja tesla volvo

Komentiraj