Report

Granice ipak postoje

Aside Banners

YouTube šaljivdžije moraju na hlađenje u zatvor nakon serije nedopustivih spački

Nekolicina će (loših) prankstera s kanala Trollstation morati pripaziti na sapun u bajbukani jer su totalno ignorirajući neke društvene i moralne norme uspjeli prijeći granicu zdravog ukusa.

Piše , Objavljeno

Priznajemo, bilo je simpatično i smiješno prvih par mjeseci, ali s vremenom su YouTube pranksteri morali početi pomicati granice kako bi zadržali interes svojih fanova pa je sve to postalo krajnje neukusno, pa čak i uvredljivo. Pogotovo nam se zgadila ekipa koja je počela iskorištavati strah ljudi od terorizma i sličnih aktivnosti u nadi da će na taj gnjusan i jeftin način skupiti koji like više. Grupa koja je otišla možda najdalje u tome jest Trollstation, ali izgleda kako su i oni napokon dolijali.

Ukupno četvorica članova s ovog YouTube kanala su nedavno osuđena u Velikoj Britaniji na zatvorsku kaznu zbog dva videa u kojima simuliraju pljačku muzeja, što je uzrokovalo opću paniku te padanje u nesvijest jedne jadne žene. Tog su 5. srpnja 2015. godine Daniel Jarvis (27), Ebenezer Mensah (29) i Helder Gomes (23) navukli najlonke na glavu i “provalili” u galeriju Wolfston gdje su počeli divljati i glumiti kao da su ukrali vrijednu sliku, koja je zapravo bila neka gluparija koju su uspjeli prokrijumčariti unutra. Endrit Ferizolli (20) je preko zvučnika pustio zvuk alarma, a sve je to snimao Danh Van Le (31), vlasnik kanala i njihov “duhovni vođa”.

Art Gallery Heist – video:

Kasnije tog dana je grupa izvela sličnu spačku u galeriji Tate Britain, gdje je jedan od njih “oteo” žensku članicu tima praveći se kao da mu je ona taoc, dok su ostali ponovno iscenirali krađu (lažne) umjetnine. Svi su uhićeni isti dan, a sada su napokon i osuđeni zbog izazivanja panike i korištenja prijetećih riječi. Jarvis je dobio 20 tjedana, Ferizolli 16, a Gomes i Menseh po 18 tjedana u bajbukani, dok je kolovođa Van Le dobio samo 12 tjedana, iako je ranije u ožujku već dobio 6 mjeseci zbog jednako glupe spačke s lažnom dojavom o bombi. U svakom slučaju zaslužena (i možda čak preblaga) kazna koja će, nadamo se, biti dovoljno upozorenje svima da se neke granice jednostavno ne smiju prelaziti!

TAGOVIgalerija kazna pljačka prank prankster spačka trollstation youtube zatvor

Komentiraj