Report

Rješenje za sve naše seksualne probleme?

Aside Banners

Zaboravite kondome, stiže nova kontracepcija za muškarce!

Piše , Objavljeno

Revolucionarna kontracepcijska metoda Vasalgel upravo se sprema za testiranje na ljudima, a ako sve prođe u najboljem redu, za par bismo godina na seks mogli gledati sasvim drugačije!

vasalgel 2Kako je Chuck Palahniuk to lijepo sročio: “Kondom je staklena papuča naše generacije. Obuješ ju kada upoznaš stranca. Plešete cijelu noć i onda ju jednostavno odbacite. Kondom, naravno. Ne stranca!” To je vjerojatno najpoetskiji opis omraženog kontracepcijskog sredstva koje je najčešće jedini i nužni stup obrane od neželjene trudnoće i raznih boleština. Pomalo je neobično da živimo u dobu kada zamrzavamo naše mrtve u nadi da ćemo ih jednom opet oživjeti, a da se i dalje uvelike oslanjamo na nespretno i neugodno navlačenje komada lateksa na svoju muškost… zar ne postoji bolji način?!

Što se tiče nas muškaraca, ne! Istina, tu je još i vazektomija, ali operacija kojom doktor sjecka i veže nešto po našem “posebnom području“? Ne treba, hvala! Na svu sreću, alternativa bi mogla biti iza ugla, odaziva se na ime Vasalgel i upravo u trenutku dok ovo čitate, pokušava izboriti mogućnost testiranja na ljudima. Za sada je ova nova metoda neprofitne medicinske organizacije Parsemus Foundation prošla testiranje na babunima koji nisu uspjeli oploditi ženku ukupno pola godine (iako su se babunisali svaki dan). Dakle, postoji nada da bi ovo čak i moglo upaliti, ali o čemu se tu točno radi?

vasalgel 3

Vasalgel je metoda kojom se u muškarčev sjemenovod iglom uštrcava posebni nehormonalni polimer koji omotava taj organ i imobilizira svaki spermij koji prođe kroz njega. Drugim riječima, i dalje dolazi do ejakulacije, ali žensko se jajašce ne može oploditi jer su spermići pokretni otprilike kao češki turisti na luftiću. Glavna je razlika između ove metode i vazektomije u tome što Vasalgel ne zahtijeva nikakvu invazivnu operaciju te se može preokrenuti jednostavnim uštrcavanjem posebne otopine. Također, ima ogromnu prednost pred ženskim kontraceptivnim pilulama jer ne sadrži nikakve hormone koji bi mogli uzrokovati (a vrlo često i uzrokuju) kaos u našim tijelima.

Pošto neke procjene govore da je u SAD-u čak 80% trudnoća kod djevojaka mlađih od 19 godina slučajno te da svijet ionako muku muči s prevelikom populacijom, Parsemus Foundation na ovaj način pokušava smanjiti naše nekontrolirano razmnožavanje ili ga barem držati pod kontrolom. No, i tu ima nekoliko problema koje će Vasalgel i njegova misija vrlo teško zaobići.

vasalgel 4

Kao prvo, ova kontracepcijska metoda svu brigu stavlja u ruke i u spolni organ muškarca, što, kako i sami dobro znamo, nikako nije pametno rješenje, pogotovo u slučajevima pijanstva i seksa za jednu noć. Razvaljeni i napaljeni tip će reći bilo što samo da se dočepa “blaga” pa će tako bez problema fejkati da u svom testisu ima polimere koji sprečavaju njegove spermiće da naprave išta korisno. Također, mnogi bi mogli pomisliti da, osim sprečavanja neželjene trudnoće, Vasalgel služi i kao barijera za razne boleštine, što je apsolutno netočno. Ako imate kakav virus ili bakteriju, taj će gad proći kroz vaše spolne organe lagodno kao da ide na godišnji odmor. Znači, problem jedan je tu i prilično je velik.

Problem dva leži u činjenici da Vasalgel tretman ipak košta barem dvije tisuće kuna (ili bi koštao, da se sada pojavi na tržištu), što je za siromašnije pučanstvo, kojem je prvenstveno namijenjen, i dalje prilično velika lova. Ako je nekome teško dati par kuna ili dolara za kondome i uopće ga ne zabrinjava što će par minuta seksića dovesti do djeteta, sigurno se neće zamarati štednjom i trošenjem para na nekakve sumnjive, “revolucionarne” metode. Jedina je šansa da se cijena smanji na neku prihvatljivu razinu ili da se uvedu pravila kao u Kini, gdje muškarci moraju obaviti vazektomiju nakon svog prvog djeteta, jer drugačije će ovo zaživjeti jako teško….

vasalgel

Naposljetku, imamo i velike farmaceutsko-kontracepcijske divove koji u ovom slučaju mogu izgubiti milijarde i milijarde dolara. Kondomi, kontracepcijske pilule, spirale, spužve, vazektomija… sve bi te metode postale zastarjele i preskupe pa bi stvorile savršen scenarij za propast nekoliko uistinu velikih firmi. Na kraju krajeva, zašto cijeli život plaćati nešto prilično nesigurno i potencijalno opasno za zdravlje, kada istu, ako ne i bolju stvar, možete dobiti za par minuta, samo se ne morate brinuti da će vam nešto negdje puknuti ili da će tijelo početi reagirati čudno na sve te kemikalije koje u sebe unosite. Lobiji će sigurno morati uložiti par milja dolara da se cijela ova stvar pokuša zaustaviti, a mi se iskreno nadamo da im to neće uspjeti. Ne kažemo da bismo bili prvi u redu za uštrcavanje polimera u jajca, ali vrlo bismo rado voljeli imati kvalitetnu i (nadamo se) bezazlenu alternativu…

Provjeri još…

TAGOVIkondom kontracepcija pilula sjemenovod sperma testiranje vasalgel

Komentiraj