Report

Prva stranica vijesti

Banner 300

Zaboravite mainstream medije i pogledajte kako se radi pravi novinarski posao, na VICE način!

Piše , Objavljeno

Nećemo kriti da smo veliki obožavatelji VICE-a, a sada, kada su pokrenuli svoj vlastiti kanal s objektivnim izvještajima i vijestima, draži su nam još masu više!

vice

VICE kao medij postoji već gotovo dva desetljeća, ali širenjem internet kulture i pojavom Youtubea njihov jedinstveni pristup vijestima i suvremenom društvu u zadnjih im je nekoliko godina priskrbio status jedne od najzanimljivijih, najaktivnijih i najobjektivnijih novinarskih sila na svijetu. Njihove su reportaže neobične i u toku, a bave se uglavnom stvarima koje mainstream mediji ne mogu ili ne žele prikazati i onim temama koje današnja publika (pogotovo mlađa) želi gledati.

S obzirom na rast vrijednosti Vice Media kompanije i nedavne prodaje dijela njihovih dionica za par stotina milijuna dolara, izvršni je direktor i jedan od osnivača, Shane Smith, najavio pokretanje nekoliko novih proizvoda, među kojima se Vice News ističe kao najzanimljiviji. Tako su zaposlili još 60 novinara diljem svijeta, svoju bazu suradnika proširili na više od tisuću, te sada broje čak 35 ureda u svim dijelovima naše planete. To nije niti približno dovoljno da se pokriju sve zanimljivosti koje se događaju oko nas, ali je sigurno dobar početak.

Vice News – report:

Vatreno krštenje ovaj je format imao upravo ovih dana, kada im dovoljno baruta za izvještavanje daju sukobi u Ukrajini i Venezueli. Za razliku od mainstream medija, koji o ovim stvarima izvještavaju iz studija i ‘u rukavicama’, VICE ekipa se ne boji zaprljati ruke, pa ide direktno među prosvjednike i vojsku, radi intervjue, prikazuje svu brutalnost i nesreću tih ljudi ili drugim riječima, rade pravi novinarski posao! Sve im je to omogućio napredak tehnologije, pa tako sada mogu dobivati informacije iz više izvora i od toga napraviti kompilaciju koja najbolje opisuje trenutno stanje.

Ruska invazija na Krim – reportaža:

VICE je od svojih početaka radio stvari na svoj način, tako da su odbacili prijedlog njihove “starije sestre” HBO-a da rade kratke i pitke vijesti koje neće previše zamarati gledatelje, te su odlučili raditi često brutalno iskrene i šokantne reportaže, koje traju koliko traju i prikazuju stvarno stanje stvari, sviđalo se to osjetljivim okicama gledatelja ili ne. Do sada se ovakav način izvještavanja pokazao kao pun pogodak, a hoće li i Vice News opravdati velika očekivanja, vidjeti ćemo u narednim mjesecima.

TAGOVInovinari reportaže vice vice media vice news vijesti

Komentiraj