Report

Mali medo ponovno grize!

Aside Banners

Zagrebački FSB Racing Team na Silverstoneu ostvario najbolji rezultat od osnutka

Piše , Objavljeno

Momci (i djevojka) iz zagrebačkog FSB Racing Teama vratili su se natjecanjima u prepravljenom prošlogodišnjem bolidu i odmah postigli najbolji rezultat od svog osnutka!

arctos 1

Zadnje smo vijesti od zagrebačkog FSB Racing Teama dobili još tamo u rujnu prošle godine, kada je naša ekipa nastupala na prestižnom Formula Student natjecanju u Mađarskoj. Iako je trud bio ogroman, na kraju je izostao neki veći uspjeh, pa su se momci (i jedna djevojka) pokisli vratili natrag u Hrvatsku. A od onda… ni traga ni glasa! To je moglo značiti samo jednu od dvije sljedeće opcije: ili su u potpunosti odustali od svega i krenuli se baviti onime čime se bave svi drugi studenti (opijanje, tulumarenje i “noćni posjeti”), ili su se povukli u garažu i bez previše pompe krenuli raditi preinake na svom vozilu.

Na svu sreću, u ovom se slučaju radilo o potonjem scenariju, pa je FSB Racing Team tako ponosno predstavio svoju modificiranu verziju Arctos bolida, na kojem su popravljene neke boljke koje su ih koštale boljih rezultata na prošlogodišnjim natjecanjima. Tako je promijenjen ispušni sustav, postavljen je novi aerodinamički paket, lakši oklop i šasija, te je poboljšan ovjes, što je dalo značajno povećanje snage i obrtnog momenta, te smanjenje mase za čak 20 kilograma.

arctod 2

Rezultati su se vidjeli već na prvom natjecanju održanom od 9. do 13. srpnja, i to na prestižnoj stazi Silverstone u Velikoj Britaniji. FSB Racing Team je tako u konkurenciji od 110 timova iz cijelog svijeta na kraju završio na izvanrednoj 10. poziciji, što je ujedno i najbolji rezultat u 10-godišnjoj povijesti ove zagrebačke studentske ekipe. Posebno veseli treće mjesto i prvo postolje za naše inženjere u disciplini Cost report (Troškovnik vozila), te gotovo savršeno obavljeni tehnički pregled, što znači da je pred malenim Arctosom definitivno svjetla budućnost. Čestitamo!

TAGOVIarctos formula student fsb racing team inženjeri natjecanje

Komentiraj