Report

FSB Racing Team u Mađarskoj

Aside Banners

Zagrebački FSB Racing Team vratio se s natjecanja u Mađarskoj

Piše , Objavljeno

Nakon nastupa na njemačkom Hockenheimringu, zagrebački su se formulaši okušali i na užarenom asfaltu mađarskog Gyora.

Mlada je ekipa zagrebačkog Formula Student FSB Racing Teama ovoga ljeta imala pune ruke posla, pošto je na naplatu napokon došao cjelogodišnji trud oko dizajna, izrade i testiranja njihova bolida, prekrasnog Arctosa. Mladi su se inženjeri svojski trudili pokazati u najboljem svjetlu, no danak neiskustvu su ipak morali platiti, te su tako natjecanje u Njemačkoj završili na 56. mjestu od ukupno 75 prijavljenih bolida.

No, ekipa se brzo pribrala, te su krenuli u pripreme za iduće veliko natjecanje, Formula Student Hungary. Ono se održalo na stazi u Gyoru od 22. do 25. kolovoza, a naši su momci i djevojka bili jedan od 43 prijavljena tima. Tehnički dio su prošli bez nekih većih problema, a ovoga su puta poseban fokus stavili na statičke testove, koji su im na posljednjem natjecanju uzeli najviše bodova. Rezultat nije izostao, tako da je 6. mjesto u cost reportu, 10. u business prezentaciji i 20. mjesto u design reportu uspjeh vrijedan čestitki.

Formula Student Hungary – 3. dan:

Idući je na dnevnom redu bio dinamički test, gdje su našu ekipu zadesili problemi s bolidom, velika nesreća i na poslijetku, prisilno odustajanje. Takozvanu ‘osmicu’ i test akceleracije su prošli dobro, ali prije autocross dijela došlo je do nekih tehničkih poteškoća, koje su utjecale na samu vožnju i jedan prilično neugodan udarac u bankinu, što je označilo i kraj mađarske pustolovine.

Naša ekipa s kolega iz Srbije, kao uvertira u skorašnju nogometnu utakmicu. U Formula Student natjecanju su bili bolji od nas, nadamo se da to neće biti slučaj i na travnjaku Maracane!

Naša ekipa s kolegama iz Srbije, kao uvertira u skorašnju nogometnu utakmicu. U Formula Student natjecanju su naši susjedi bili bolji, a nadamo se da to neće biti slučaj i na travnjaku Maracane!

Na kraju se 23. mjesto od 43 prijavljena tima može smatrati uspjehom, te je dokaz da ima još mnogo prostora za napredak. Valja napomenuti da je prvo mjesto odnijela ekipa Rennstall Esslingen (naravno, iz Njemačke), a nadamo se da će dogodine neka buduća zvjerka iz garaže Fakulteta strojarstva i brodogradnje uspjeti odgristi komad mesa bogatim njemačkim i američkim šampionima!

TAGOVIarctos formula student formula student hungary FSB fsb racing team

Komentiraj