Report

Aside Banners

Zaista čudne kolekcije

Izbor kolekcija koje će posramiti sve kolekcionare poštanskih marki, sličica i znački.

Piše , Objavljeno

Dok smo bili klinci, svatko je nešto skupljao. Neki su skupljali sličice nogometaša, neki salvete, mnogi poštanske marke i razglednice, neki su skupljali značke s likom Tita. Uglavnom, u toj skupljačkoj strasti nismo bili strašno originalni.
S druge strane, postoji ekipa koja stvara kolekcije kakve ostalima nisu pale napamet. Zato su zaslužili da se nađu u ovom kratkom izboru čudnih kolekcija.

Zbirka pupčanih mucica

Zbirka mucica

Zbirka mucica

Nama se eventualno dogodilo da nas dovedu u neugodnu situaciju, ali što je nekome sramota, drugome je ponos.
Graham Barker skuplja mucice iz pupka, znate one nakupine vlakana s majice, kod pravih muškaraca armiranih dlakama s junačkih prsa. Ajd, da ne objašnjavamo previše, samo pogledaj u pupak. Oke, kužimo se?
Počeo ih je skupljati 1984. i trenutačno ima najveću (i jedinu?) zbirku na svijetu, što je potvrdila i ekipa iz Guinessove knjige rekorda. Kaže da je inspiraciju dobio kada se zapitao bi li morao mucicama napuniti jastuk. Cijela kolekcija ostvarena je isključivo primjercima iz njegova vlastita pupka i čuva ih u staklenkama te jamči za njihovu savršenu očuvanost.
Sve o kolekciji mucica >>

Muzej guz-papira

guz-papir

guz-papir

Ovaj muzej odaje počast jednoj stvari koja nam je zaista unaprijedila život – toaletnom papiru. Znate i sami kako je teško odabrati pravi, a kada ga nađete, držite ga se ko’ pijan plota.
Virtual Toilet Paper Museum predstavlja sve najbolje i najgore od toaletnog papira razne kvalitete, pakiranja, dizajna… Kolekcija je podijeljena u tri zbirke:Antikna – koja sadrži primjerke s početka 20. stoljeća; Suvremena – čuva novije inačice rola; Umjetnička galerija – čuva umjetnička djela na temu toaletnog papira.
Online kolekcija toaletnog papira >>

Muzej WeCeja

Eto, ako postoji zbirka WC papira, zašto ne bi postajala i zbirka WeCeja. Iako muzeji pravih WC školjki zaista postoje, ovo je zapravo on-line kolekcija fotografija i raznih podataka svega što ima ikakve veze s tim mjestom, od fotki različitih školjki i kenjara, filmova vezanih uz kenjare, poznatih u wecejima, i činjenica koje bacaju novo svjetlo na WeCeje i njihovu “život”.
Sve vezano uz WeCe >>

Zbirka vrećica za bljuvanje

i jedna koju smo koristili

i jedna koju smo koristili

Više od dvije tisuće fotografija vrećica za povraćanje kakve dijele u avionima, autobusima i na brodovima nalaze se u ovoj kolekciji. Autor kolekcije Steven J. Silberberg smtra da raspolaže pravom umjetničkom kolekcijom. Uistinu, iako čovjek to ne bi očekivao, neke od tih vrećica zaista odlično izgledaju.
Steven prikuplja fotke vrećica koje mu šalju namjernici i kolekcionari iz cijelog svijeta. Svaku vrećicu prati kratak opis i generalije.
Zbirka vrećica za bljuvanje >>

TAGOVIčudno kolekcija ludo muzej skupljanje zanimljivosti zbirka

Komentiraj