Zanimljivosti

sretan rođendan!

Aside Banners

10 činjenica koje niste znali o današnjem slavljeniku Marilyn Mansonu

Piše , Objavljeno

Moguće jedan od najkontroverznijih glazbenika današnjice, Marilyn Manson, danas
ima 2 velika razloga za slavlje. Rođen 5. siječnja 1969., Manson danas slavi  pedeseti rođendan, a uz to i 30 godina svoje karijere.

Početkom 90-tih šokirao je javnost svojim javnim nastupima, izjavama i brojnim
kontroverzama, a uz njega su se vezali razni tračevi, većina potpuno izmišljenih, ali Manson se nije previše trudio negirati ih. Veliki dio njegove scenske persone sastojao se od toga da šokira i konstantno iznenađuje.

Konzervativni mediji prišivali su mu svašta, od toga da promovira sotanizam do toga da je inspirirao najveći američki školski masakar Columbine. Trgovine kao što su Walmart i Target zabranile su prodaju njegovih albuma.

Činjenica je da iza brojnih kontroverzi leži jedna od najčudnijih i najintrigantnijih rock zvijezda našeg vremena, a mi smo izabrali 10 činjenica o njemu koje vjerojatno niste znali.

Screenshot_2

1. Mansonovo pravo ime je Brian Hugh Warner. Poprilično dosadno, ne? Svoje umjetničko ime po kojemu ga cijeli svijet zna stvorio je kombinacijom imena ikone i seks simbola Marilyn Monroe i prezimena poznatog serijskog ubojice i vođe kulta Charlesa Mansona. Bio je inspiriran činjenicom da su oboje, i filmska zvijezda i ubojica ikone pop kulture stavljene na naslovnice časopisa.

2. “Antikrist Superstar” zapravo je pohađao katoličku školu dugi niz godina svog djetinjstva. Od 1. do 10. razreda išao je u kršćansku školu koju je mrzio i dao je sve od sebe da bude izbačen iz nje što mu je i uspjelo.

3. Prije nego što je postao jedna od najkontroverznijih rock zvijezda svih vremena, Manson je završio novinarstvo i radio kao glazbeni novinar.

4. Manson je bio zaručen tri puta, stavljajući prsten na slavne osobe kao što su Rose McGowan, Dita Von Teese i Evan Rachel Wood.  Oženio se samo s Von Teeseom, iako su se razveli nakon dvije godine braka.

Screenshot_4

5. Za umjetnika koji se često marginalizirao i osuđivao, u svojoj karijeri uspio je prodati masu albuma. Čak tri albuma, “Smells Like Children”, “Antikrist Superstar” i “Mechanical Animals” bila su platinasta u Kanadi i SAD-u.

6. Uz glazbu, Manson povremeno i glumi. Na velikom ekranu prvi puta se pojavio 1997. godine u filmu Lost Highway Davida Lyncha, a glumio je i u Sons Of Anarchy i Californication.

via GIPHY

7. Mansonov omiljeni film svih vremena je “Willy Wonka & Tvornica čokolade” iz 1971.
Čak je bio zainteresiran i za igranje Willyja Wonke u remakeu 2005. godine, no ulogu je dobio njegov prijatelj Johnny Depp koji je izjavio da je Marilyn Manson djelomično bio njegova inspiracija za ovu ulogu.

8. Manson je toliko pio absint da je 2007. godine napravio vlastiti brand ovog
snažnog zelenog alkoholnog pića kojeg je nazvao Mansinthe.  Na naljepnicama na bocama nalazi se autoportret njega kao starca. Manson je pred nekoliko godina u jednom intervjuu izjavio kako je prestao piti absint jer je pun šećera, a mora paziti na liniju.

9. Marilyn Manson je vrlo humanitarna osoba. Tijekom svoje karijere podupirao
je razne organizacije koje siromašnoj djeci daju pristup glazbenim instrumentima
i satovima, kao što su “Music for Life” i “Little Kids Rock”. Također je radio s projektom Nightlight, grupom koja potiče djecu i mlade da govore protiv fizičkog i seksualnog zlostavljanja.

10. Jednom je preko lica napisao “fuck” kako bi spriječio paparazze da ga fotkaju jer ionako ne mogu prodati fotke koje se smatraju vulgarnima.

via GIPHY

Kako je i sam o sebi jdenom rekao “I exist as a person and persona”, a Marilyn osobno sigurno nije tako strašan kao persona na kojoj je izgradio karijeru i postao popularan.

Želimo mu sretan pedeseti rođendan i još koji hit poput ovog.

TAGOVIglazba Marilyn Manson rođendan

Komentiraj