Zanimljivosti

"I kad gube, pobjeđuju"

Aside Banners

A da? 1 od 5 muškaraca bi se odrekao seksa na godinu dana u zamjenu za savršenu bradu

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Brada nikad ne izlazi iz trenda. Oblik i dužina mogu mijenjati s vremenom – ali brada je tu kako bi ostala.

O tome koliko se neki nadaju da će se brada zadržati govori i mini istraživanje u kojemu se ispostavlja da bi svaki peti muškarac bio spreman odustati od seksa tijekom jedne cijele godine – ako bi to značilo da će pustiti savršenu bradu.

Nije to ofrlje odricanje kao u korizmi, radi se o velikoj žrtvi. A bit će da cilj opravdava sredstvo.

Naime, brend za njegu brade Honest Amish putem OnePolla pitao je 2000 Amerikanaca što misle o dlačicama na licu.

Konkretnije, muškarce su pitali koliko su daleko spremni ići da bi dobili savršenu bradu. 

Čak 22% ispitanika izjasnilo je da bi odustali od seksa na cijelu godinu ako bi to značilo puštanje pune, sjajne brade. Također, više muškaraca bilo je spremno odustati od seksa nego obrijati glavu – samo 18% njih reklo je da bi obrijali glavu za punu bradu.

A neki drugi križni putovi kojima bi muškarci pošli u potrazi za savršenom bradom… 40% njih odgovorilo je da bi proveli noć u zatvoru, dok bi još 40% odustalo od kave na godinu dana.

Iako su pune brade bile nešto manje popularne ’90-ih i ranih ’00-ih, danas su vrlo popularne, što potvrđuje i činjenica da 73% ispitanih muškaraca smatra kako brada čini muškarce privlačnijima.

U isto vrijeme, 63% žena složilo se s njima. Osim toga, polovica ispitanih žena priznala je da će vjerojatnije prihvatiti spoj sa strancem koji ima bradu, nego s onim koji je nema.

Između ostaloga, postoje i parametri koji čine savršenu bradu te s kojima ovi koji bi se odrekli svega i svačega očito imaju problema.

Najveće pritužbe koje su muškarci imali na dlake svojega lica bile su:

  • neujednačen rast (njih 50%),
  • spor rast (44%),
  • pjegavost (42%),
  • neujednačena boja (31%)
  • boja brade koja ne odgovara njihovoj kosi (26%)

Bez obzira na muke oko brade, možda bi naše vječito nezadovoljstvo nečime trebali iskoristiti kako bismo poradili na smislu za humor, jer je 72% ispitanika smisao za humor smatra najatraktivnijom kvalitetom i kod žena, i kod muškaraca.

 

 

 

TAGOVIbeard grooming brada humor istraživanje seks