Zanimljivosti

too sexy for my love

Banner 300

Ako si solo, to može biti zato što si jednostavno prezgodan – znanost kaže

Piše , Objavljeno

Dobra vijest za sve one koji nisu vezi i dosadilo im je mamama, bakama i prijateljima objašnjavati zašto je tome tako i je li moguće da jednostavno nema nikoga za tebe. Od sada imaš savršen odgovor na najdosadnije pitanje ikad koje realno ni ne zaslužuje bolji odgovor.

Sljedeći put kada te pitaju nešto slično (a znaš da hoćeš), napraviš sljedeće:

Skrušen pogled prema podu uz popratni uzdah…nakon par sekundi digneš pogled i zuriš negdje u daljinu… (bitno je da ova situacija potraje neko vrijeme kako bi izgradio napetost i kako bi druga strana očekivala neku veliku, tužnu ispovijest o tome kako jednostavno ne znaš kako dalje od kad te zadnja cura ostavila). Nakon što je napetost postignuta i primjetiš suosjećanje u očima tog napora koji ti je i postavio pitanje…konačno prevališ preko ustiju sljedeće:

“To je zato što sam prezgodan.”

Izraz na njihovom licu će biti toliko dobar da ćeš htjeti da te ovo i češće pitaju. A ako odmahnu rukom na tvoj odgovor, ne daj se smesti jer – znanost ti čuva leđa.

via GIPHY

Znanost potvrđuje: zgodnim ljudima teže je održati dugu vezu

Studija koju su proveli istraživači predvođeni socijalnom psihologicom Christine Ma-Kellams, uključivala je nekoliko eksperimenata kako bi se utvrdilo može li vaš nivo privlačnosti utjecati na uspjeh dugoročnih odnosa i brakova.

U prvom eksperimentu, dvije su žene ocjenjivale privlačnost muškaraca iz srednjoškolskih albuma. Zatim su provjerili njihovo bračno stanje na Ancestry.com i otkrili da su oni koje su smatrale najpoželjnijim razvedeni po višoj stopi. Isto su učinili i sa atraktivnim slavnim osobama s IMDB-a i Forbesa i došli do sličnih rezultata.

Drugi eksperiment je pokazao da će fizički privlačni sudionici koji su u ozbiljnoj vezi češće pokazati zanimanje za fotografije osoba suprotnog spola, a znanstvenici vjeruju da će atraktivni ljudi vjerojatno biti spremniji pratiti “alternativne opcije” dok su u vezi.”

Drugim riječima, ako ste fizički ugodni oku (ili se samo tako osjećate), vjerojatnije je da ćete potražiti druge opcije ako ste nezadovoljni ili vam je dosadno u dugoročnom odnosu.

Naravno, ovi nalazi ne znače da ako ste zgodni nikada nećete imati dugu vezu, ali u svakom slučaju pružaju utjehu za vaš ego ukoliko ste solo: jednostavno ste prelijepi.

TAGOVIistraživanje ljepota ljubav veze