Zanimljivosti

Bizarno i besmisleno

Aside Banners

Brazilski Batman štitit će gradske ulice od zločina

Dok nestrpljivo iščekujemo novog filmskog Batmana, ulicama Brazila patrolirat će srednjovječni čovjek-šišmiš, i to po nalogu lokalne vlasti.

Piše , Objavljeno

Navodno je lokalna policija brazilskog gradića Taubatéa angažirala 50-godišnjeg umirovljenog vojnika da patrolira ulicama maskiran kao Batman. Ozbiljno. Ako je preuranjena prvoaprilska šala, oke, popušili smo je skupa sa par sajtova tipa The Daily What, HuffPo i io9. Ako nije, preglupo, bizarno i nevjerojatno je na sto načina. Brazilski Bruce Wayne je André Luiz Pinheiro, a policija kaže da će se “boriti protiv zločina kao što su ubojstva i dilanje droge.”

Ako ostavimo po strani ideju službenog čuvara zakona s plaštem na leđima o koji će se kad-tad spotaknuti, je li zbilja pametno gurati jednog upadljivo odjenutog čovjeka među dilere droge? Iako bi navodno “Batman” uz to trebao imati nešto indirektniju ulogu u borbi protiv zločina, poput edukacije djece i ostalih građana.

Sve to sa plaštem na leđima, jer inače bi sve skupa bilo totalno blesavo. Brazilci će ipak škrtariti na opremi, tako da ništa od nepotrebnog plašenja zbunjenih građana pompoznim reflektorom uperenim u nebo, kao ni oklopnog vozila opremljenog projektilima. Osim toga, bilo bi dobro da Pinheiro nije psihopat poput Waynea, koji zločince ostavlja visjeti naglavce s desetog kata zgrade.

TAGOVIbatman Brazil super heroj

Komentiraj