Zanimljivosti

laka lova

Aside Banners

Snimka ‘Charlie Bit My Finger’ zaradila je 150.000 dolara

Legendarna snimka pogledana je 389 milijuna puta i najgledaniji je amaterski video na YouTubeu, bez posebnih zasluga ušla je u popularnu kulturu, a jednako nezasluženo, zaradila je gomilu novaca.

Piše , Objavljeno

Charlie bit my Finger

Charlie bit my Finger


Nešto manje od minute videa kojeg je u svibnju 2007. Howard Davies-Carr postavio na YouTube kako bi kumu dvojice popišanaca pokazao kakvim se nepodopštinama bave njegova kumčad, od njih je stvorilo zvijezde. Htjeli, ne htjeli, Charlie i Harry gotovo preko noći postali su planetarno poznati, a roditelji su otvorili vlastiti YouTube kanal na kojemu su objavili još tridesetak video snimki Harryja, Charliea i njihova brata Jaspera.

Brojni fanovi kupovali su njihove majice i kalendare, a procjenjuje se da su samo na reklamama koje se prikazuju kod gledanja videa (YouTube dijeli prihode s izabranim autorima) zaradili oko 150 tisuća dolara. Obitelj ne govori o prihodima ali ne skrivaju da im je popularnost njihovog pomlatka omogućila kupovinu nove kuće.
Ako ste kojim slučajem zadnjih godina živjeli u pećini i upravo se vratili u civilizaciju, pa ste propustili pogledati snimku, evo šanse.

TAGOVICahrlie bit my finger video youtube

Komentiraj