Zanimljivosti

Avantura života

Aside Banners

Dva Amerikanca preživjela 1500 kilometara u Yugu iz ’89.

Peteročlana ekipa internet stranice edmunds.com se odlučila na nevjerojatan pothvat - vožnju od Idaha do Kalifornije u Yugu iz 1989. godine.

Piše , Objavljeno

Yugo je žrtva brojnih šala i pošalica, a nije pošteđen ni u kinohitu “Umri muški 3” gdje je Bruce Willis nezadovoljan “govnom od auta”. Svaka čast Samuelu L. Jacksonu koji ga je branio uz riječi “ekonomičan, ne brz“.

Čak imamo i titlove za jednu od najdražih scena iz povijesti filma

Ono što je zanimalo ekipu edmunds.coma osim ekonomičnosti i brzine je izdržljivost nakon 25 godina starosti – i to na duge staze.

Jackpot uistinu :)

Jackpot uistinu :) (izvor fotke: edmunds.com)

Na Craigslistu su našli oglas za Yugo iz 1989. godine koji je prešao manje od 40 tisuća milja. Izvan grada Boise u Idahu su naišli na trgovinu Bosnia Express gdje su kupili Cocktu, lokum i Krem Banane. Kad ih je bosanska prodavačica pitala što su naumili (jer hrpa Amerikanaca očito nikad nije zalutala u njenu trgovinicu), objasnili su joj svoju misiju – a ona ih je upitala “Zašto biste u ovo vrijeme kupili Yugo?”. Od prodavača automobila su dobili bocu rakije. Za put da se nađe.

Prilikom kupnje Yuga im je rečeno da će možda filter za gorivo trebati čestu zamjenu. Kupci su rekli ako je to jedini zahtjev ovog jugića, da je to onda najbolji Yugo svih vremena. Prije servisa se nisu usudili voziti u četvrtoj brzini, ali nakon što su zamijenjene gume i kočnice – Yugo je poletio.

U jednom trenutku su shvatili da brzinomjer pokazuje 55 km/h umjesto stvarnih osamdesetak. Testirali su i najveću brzinu. Maksimalna brzina je 130 km/h, ali jednom prilikom je čak letio 145 km/h (ne zadugo), ali nisu nam rekli je li vožnja nizbrdicom bila ključan faktor.

Kroz pustinju Nevade su probali lokume i Cocktu. Nije im se svidjelo.

Komentari na blog zapis su nadasve pozitivni, čitatelji su zadovoljni i sigurni su kako Edmunds.com već godinama nije imao ovako zanimljiv članak.

Svaka čast ovim hrabrim momcima koji su u Yugu prešli gotovo 1500 kilometara između Boisea i Los Angelesa. Sigurni smo kako će ovu avanturu prepričavati unucima uz Cocktu i krem banane.

Čitav blog post možete pronaći OVDJE. Zabavno je. Bacite oko.

TAGOVIautomobil haha test viralno yugo

Komentiraj