Zanimljivosti

Samo pametno i nezdravo

Aside Banners

Elon Muskov nezdravi način života bi vjerojatno ubio običnog čovjeka

Elon Musk je čovjek koji je CEO dvije velike tvrtke - Tesla Motorsa i Space X-a. Neki govore da je on najbliže Tony Starku (Iron Manu) što možemo dobiti. No Elon je daleko od savršenstva...

Piše , Objavljeno

Iz različitih intervjua, Bruce Achterberg, korisnik servisa za … pazi sad ovo… odgovaranje na pitanja je kompilirao neke odgovore Elon Muska vezane za prehranu i način života.

elon musk

Novinar ga je upitao kada obično ustaje, a Elon je rekao kako se budi oko 7, ali da ne ide u krevet prije 1:00.

Elon je svjestan kako je doručak super ideja, ali inače nema vremena za njega.

“Ponekad mi ga naprave, ali većinu vremena ništa ne pojedem za doručak. Popijem kavu ili nešto slično… Mars čokoladicu također. Pokušavam smanjiti sa slatkim stvarima. Vjerojatno bih trebao pojesti omlet i popiti kavu. Znam da je to dobro i nekad jedem to.

Ručak mi je serviran tijekom sastanka i pojedem ga u pet minuta. Znam da je to loša navika.

Večera je već druga stvar. Tu kalorije ulaze u igru. Ako imam večernje sastanke – to je najgore, na takvim stvarima pojedete dovoljno za dvoje ljudi. Poslovne večere, tada jedem stvarno previše.”

U jednom intervjuu 2007. godine je rekao kako konzumira previše kofeina. Pio je osam limenki Diet Cokea dnevno, baš kao i nekoliko velikih šalica kave. Rekao je da je morao smanjiti s tim jer je imao osjećaj da gubi periferni vid.

Sad pije jednu ili dvije dijetne kole dnevno, baš kao i kave.

Vjerojatno ste čuli za kompanije u svijetu koje imaju besplatnu hranu za zaposlenike, predivno dizajnirane prostorije za odmaranje i druženje, neke čak i imaju tobogane i stolove za stolni tenis. SpaceX ima nešto nalik na Starbucks gdje je sve potpuno besplatno. Također imaju i bar sa smrznutim jogurtom, aparate za sokove s tisuću okusa… Nekako sumnjamo da gospodin Musk može odoljeti svim pogodnostima koje ima u svojoj kompaniji. I tu se zalomi koji nezdravi zalogaj.

Nekako se bezveze hvaliti s novim turbodizelom, kada neki imaju OVO

Nekako se bezveze hvaliti s novim turbodizelom, kada neki imaju OVO

Ne sviđa mu se okus alkohola pa ga gotovo nikad ne konzumira. Eto – usporedbe s Iron Manom moraju prestati. Pitamo se kako Iron Man u stripovima još nije dobio cirozu.

Zaključak

Elon Musk vam u gotovo svemu može biti uzor, ali što se tiče prehrambenih i spavačih navika, bolje potražite nekog drugog. A opet, čovjek radi 90 sati tjedno (od 168 sati koliko ih ima u tjednu) pa nije ni čudo što ne stigne imati zdrav način života. Neki imaju vremena vagati porcije i mjeriti broj kalorija, a neki moraju pronaći vremena kako bi pronašli budućnost.

Ako nam itko prigovori što jedemo te kekse s pudingom i sve zalijevamo čokoladnim mlijekom, Elon Musk će nam biti opravdanje. Ako može on, možemo i mi.

TAGOVIElon Musk nezdravo tehnologija život

Komentiraj