Zanimljivosti

Ovo ne čujemo svaki dan

Aside Banners

Golub s mini ruksakom na leđima unosio drogu u zatvor

Piše , Objavljeno

Izvor: Twitter Screenshot

Golub pronađen u dvorištu kanadskog zatvora s malim ruksakom napunjenim metamfetaminom, iliti methom, nastavlja desetljećima dugu tradiciju krijumčarenja droge putem ptica, prenosi Vice.

Golub je uhvaćen krajem prosinca prošle godine u zatvoru Pacific Institution u Abbotsfordu, u Britanskoj Kolumbiji.

Regionalni predsjednik Unije za kanadske zatvorske službenike John Randle medijima je potvrdio da je ptica bila u dvorištu za zatvorenike kada su službenici primijetili da ima maleni paket na leđima.

Jednome maleni, a drugome mileni paket sadržavao je 30 grama metha.

Zatvorski su službenici potom morali odraditi nezahvalan posao hvatanja goluba, ali su nakon duljeg vremena uspjeli su tako što su ga stjerali u kut. Drogu su zaplijenili, a posrednika pustili da odleprša.

Zatvorsko osoblje, posjetitelji, pošta i bespilotne letjelice češće se koriste za krijumčarenje “robe” u zatvor, ali i golubovi imaju dugu prljavu povijest koju kriju u mini ruksacima.

Na primjer, članak New York Timesa iz 2. veljače 1930. govori o golubovima koji su s kapsulama kokaina vezanima za noge harali južnom granicom SAD-a.

Times je izvijestio da su krijumčari sami uzgajali golubove pismonoše,
pasminu koja može prijeći velike udaljenosti i ipak se vratiti u svoje golubarnike.

Prema Pigeon Control Resource Centru, golubovi mogu letjeti i do 700 milja dnevno. što je preko 1100 kilometara. Pusti ruksake, pusti drogu, pusti sve – tko bi rekao da ti leteći štakori mogu preletjeti preko 1000 kilometara dnevno?

I nije samo NY Times pisao o tome.

Al Arabiya su pisali o kuvajtskim dužnosnicima koji su 2017. uhvatili goluba “pismonošu” blizu carine, koji je u ruksaku nosio 178 tableta iz Iraka u Kuvajt. Tadašnji suprotstavljeni novinski izvještaji govorili su da su tablete bile ili ketamin ili ecstasy.

Na kraju, bilo bi šteta ne spomenuti “Narco Palomu”, goluba uhvaćenog 2015. pri krijumčarenju trave i kokaina u La Reformu, zatvor s maksimalnim osiguranjem u Kostariki 2015.

Naravno da je nakon toga ptica postala meme bog, a ubrzo nakon cijele scene jadna životinja predana je u centar za odvikavanje.

Što reći? Nemojte prakticirati i to je već dovoljno.

 

 

 

TAGOVIdroga golub kanada krijumčarenje meth zatvor