Zanimljivosti

kampanja grada zagreba

Aside Banners

Grad Zagreb brine s kime spavaš i tko se s tobom budi

Piše , Objavljeno

Predlažemo gradu Zagrebu i Centru za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj da svoju novu kampanju nazovu “Pazi s kime spavaš, tko se s tobom budi”.

Naime, jutros je u jednom tramvaju ZET-a fotografiran edukativan plakat u kojem ljude pokušavaju upozoriti na štetnost konzumiranja alkohola na način da tvrde da žene kad piju spavaju s neznancima.

Ne znamo što je problematičnije ili apsurdnije u ovoj “kampanji”. Ako žene spavaju s neznancima kada se napiju, kako onda i muškarci ne spavaju s neznankinjama? Ili se radi o nekim creeperima koji već poznaju svoju “žrtvu”? Ili žele reći da su muškarci trijezni i svjesno spavaju s pijanim ženama? Optužuju li ovom kampanjom muškarce za silovatelje ili žene za kurve? Što je sljedeći korak? Zakonom zabraniti one night stand?

Ili se jednostavno radi o klasičnom seksističkom mentalitetu pri kojemu žene moraju paziti s kime i kada će ulaziti u seksualne odnose, a za muškarce to nije bitno?

via GIPHY

Iz kojeg god kutka gledali na ovo, jasno je da nam se država još jednom pokušava uvući u krevet i intimu i da distopijsko društvo kao što je Gilead uopće ne djeluje tako nemoguće ni daleko.

TAGOVIgrad Zagreb ZET