Zanimljivosti

nevjerojatno!

Aside Banners

Guinnessovi rekordi u 2012.: od najdužeg jezika do najveće afro zurke

Ovih dana iz tiska izlazi Guinnessova knjiga rekorda za 2012. godinu. Evo nekih zanimljivih 'naj' iz novog izdanja

Piše , Objavljeno

Sve je počelo 1954. godine kada je Sir Hugh Beaver, direktor Guinnessove pivare, malo puno popio i u lokalnom pubu ušao u žustru raspravu o tome koja europska ptica najbrže leti. Kda Beaver i društvo nisu našli zadovoljavajući izvor koji bi dao odgovor na tako važno pitanje, palo mu je napamet da bi knjiga koja bi sadržavala takvu i slične informacije bila vrlo popularna. I bio je u pravu.

Guinnessova knjiga rekorda 2012Guinness World Records

Guinnessova knjiga rekorda 2012Guinness World Records


Knjiga u kojoj se bilježe svi svjetski ‘naj’ i sama drži rekord najprodavanije serije knjiga nad kojom postoje autorska prava (u svijetu književnosti, autorska prava istječu 70 godina nakon autorove smrti), a ujedno je i jedna od knjiga koje se najviše kradu iz američkih knjižnica.

Razloge za popularnost ovog izdanja, i pratećih muzeja i televizijskih emisija, ne treba tražiti svijećom:rekordi koji bilježe ljudska dostignuća su fascinantni, ali svima su posebno zanimljivi oni totalno blesavi i ni po čemu korisni, bizarni rekordi. Pa, pogledajmo što se nudi u ovogodišnjem izdanju Guinnessove knjige rekorda:

Pas s najdužim ušima na svijetu

Pas s najdužim ušimaGuinness World Records

Pas s najdužim ušimaGuinness World Records


Osmogodišnji crni gonič rakuna s paležom (yup, tako se zove pasmina) Harbor iz Colorada u SAD-u može se pohvaliti najduljim ušima među psima, a konkurirati mu valjda mogu samo slonovi. Uši su mu duge 31, odnosno 34 centimetra. Inače, vrijedi napomenu da je raspon Hrborovih ušiju veći nego li je visok Junrey Balaeing, koji je sa nepunih 60 centimetara najniži čovjek na svijetu.

Najveća prirodna Afro frizura

Najveća afro frizuraGuinness World Records

Najveća afro frizuraGuinness World Records


Aevin Dougas, socijalna radnica iz američkog New Orleansa ponosna je vlasnica najveće prirodne afro zurke na svijetu, Bro! Obujam frizure koja joj je osigurala mjesto u knjizi rekorda iznosi nevjerojatnih 132 centimetra! Iako joj tolika kosa uglavnom smeta, da ne pričamo o troškovima održavanja, Aevin kaže da nema boljeg jastuka od njezine vlastite kose. Da se vratimo na prijašnju usporedbu, najmanji čovjek na svijetu lagano bi mogao živjeti u njezinoj frizuri.

Najduži jezik na svijetu

Najduži jezikGuinness World Records

Najduži jezikGuinness World Records


Nit kriva ni dužna, Chanel Tapper, studentica iz Kalifornije, ima najduži jezik na svijetu:od vrha do gornje usne (kako se to službeno mjeri) njezin je jezik dugačak 9,75 centimetara. Chanel mora da je glavna zvijezda na studentskim tulumima. Gene Simmonsu, crkni od zavisti!

Najduži nokti na svijetu

Najduži noktiGuinness World Records

Najduži noktiGuinness World Records


Kada je ovaj rekod u pitanju, na mjestu rekorderke navikli smo gledati Lee Redmond koja je svoje nokte puštala od kraja sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Nažalost, ona je svoje rekordere izgubila prije dvije godine u prometnoj nezgodi, što je otvorilo prostor za nove pretendente na naslov. Ove godine se na mjesto rekorderke upisuje Amerikanka Christine Walton, koja nokte nije odrezala od 1990. godine.
Christine je majka, baka i pjevačica koja u barovima Las Vegasa nastupa pod umjetničkim imenom ‘The Dutchess’, a ‘uzgojila’ je nokte koji su ukupno dugački nevjerojatnih šest metara!

TAGOVIguinness Guinnessova knjiga rekorda knjiga rekordi

Komentiraj