Zanimljivosti

here we go again

Aside Banners

Iako ćete ga gledati po stoti put, ovih 5 stvari niste znali o filmu “Sam u kući”

Piše , Objavljeno

Iako već dijaloge znamo napamet, i dan danas nam nije dosadio. “Sam u kući” je nešto kao dobra stara dekica koju svuda vučeš sa sobom iako je odavno vrijeme da nabaviš novu. Sam u kući je comfort zone. Sam u kući je dio Božića i ne samo zato jer mu je jedina druga alternativa Pasija na TV-u. Sam u kući je možda jedini razlog zašto ćemo uopće upalit nacionalne televizije jednom godišnje. Iskopali smo o njemu 5 stvari koje (gotovo sigurno) niste znali.

Joe Pesci se toliko uživio u ulogu da je zapravo naudio malom Culkinu

Za vrijeme snimanja, nitko nije mogao ni pojmiti kakav će uspjeh Sam u kući doživjeti i da će to biti jedan od najprikazivanijih filmova ikada koji će postati neizostavnim djelom svačijeg Božića. Iz tog razloga s još većim poštovanjem gledamo na legendarnog Joe Pescija koji je i ulozi u božićnoj komedijici pristupio na način kao da snima potencijalnog Oscarovca.

Naime, Pesci je prilikom igranja kriminalca Harya koristio method acting i toliko se uživio u ulogu da je htio da ga se Macaulay Culkin istinski boji. Na setu se trudio da ga mladi glumac što manje vidi kako prilikom snimanja ne bi bio previše opušten kraj njega već da ga je zapravo strah. Pesci je išao toliko daleko da je jednom čak i ranio malog Culkina u sceni u kojoj ga on i Daniel Stern (Marv) konačno uhvate i objese  na kvaku. Kada kaže Kevinu “Odgristi ću ti sve prste, jedan po jedan”, on to skoro i učini. Navodno je toliko jako ugrizao jadnog Kevina za prst da je ovaj zbilja krvario.

home_alone_03

Dakle, ne samo što se Culkin sa 10 godina morao naučiti nositi s nevjerojatnom svjetskom slavom, već ga je stariji kolega glumac lagano zlostavljao kako bi što bolje ušao u svog lika? Dobro je još brižni Kevin i ispao.

Extra fact: uloga Harryja prvo je bila ponuđena Robertu DeNiru, ali ju je on odbio.

Angels With Filthy Souls ne postoji

Gangsterski film Angels With Filthy Souls koji se pojavljuje u jedinici i dvojci, a pomoću kojeg Kevin straši Mokre bandite, zapravo uopće ne postoji. I koliko god to sada zvučalo skroz logično, cijeli život smo živjeli u uvjerenju da je to neki pravi, stari film. Znali smo napamet cijeli govor, a opet, nikada nam nije palo na pamet izguglati o kojem se točno filmu radi.

U našu obranu, nismo jedini! Ne samo da nismo jedini nego ni sam Culkin nije znao da film u filmu Angels With Filthy Souls nije nikakav stari film, već parodija na gangsterske filmove, kao što je Angels With Dirty Faces iz 1938.

Marv i tarantula

Tarantula na Marvovom licu nije bila nikakva gumena pauk igračka već prava – tarantula. Kako ne bi riskirao da ga pauk zapravo ugrize, Daniel se nije smio derati već je samo namjestio izraz lica nekoga tko užasnuto vrišti, a sam vrisak je naknadno snimljen. Čini se da Culkin možda nije jedini izašao iz ovog filma noseći duboke traume.

home_alone_05

Macaulay Culkin nije jedini Culkinovac u filmu

Njegov mlađi brat Kieran u filmu glumi Kevinovog rođaka koji stalno mokri u krevet. Iako nikada nije dosegao ni blizu bratovu popularnost, Kieran zapravo ima više glumačkog iskustva od Culkina. On je nastavio graditi glumačku karijeru u filmovima poput The Cider House Rules, Igby Goes Down i Scott Pilgrima vs. World. Nedavno je dobio nominaciju za Zlatni globus (njegov drugi) za najbolju sporednu ulogu za HBO-ovu seriju Succession.

home_alone_09

Elvis je živ!

Jedna od popularnijih teorija urote. A neki od onih koji u nju vjeruju, vjeruju da se Elvis pojavio, ni manje ni više nego u drugom djelu Samog u kući, u sceni na aerodromu.

Ne želimo biti conspiracy -party breakeri  pa ćemo samo ponoviti riječi prvog komentara ispod videa…

Am I the only one who thinks this looks nothing like Elvis?

TAGOVIbožić božićni filmovi sam u kući