Zanimljivosti

#omg

Banner 300

Influenserica je uvrijeđena jer joj restoran nije htio dati hranu besplatno – jer ona ima followere!

Piše , Objavljeno

Uh. Ne znamo više ni kako pristupiti ovim influensersko-instagramskim temama. Ok, jasno je već i vrapcima na grani da zanimanje: influenser postoji, bez obzira što ga ti ne priznaješ.  Ali ako netko zarađuje novce čineći nešto, takva aktivnost se prepoznaje kao rad. A neki od njih zarađuju masne novce na tome što preporučuju proizvode hordama svojih pratitelja.

View this post on Instagram

I’m beyond thrilled to be part of the latest @olay campaign because I truly believe in everything it stands for. And those who know me know that even if this wasn’t an #ad, I’d be screaming about this from the rooftops. Low key my friends can attest to this lololol. I believe in hustling harder and pushing through obstacles as much as I can, but I’ve also come to learn that when you don’t take care of yourself, you can’t hustle to the best of your ability. We need to put self care on our priority list, amongst other things. I do a few things to take care of myself on a daily basis and wearing sunscreen is one of them. Real talk, I never used to use SPF because I didn’t think it really mattered, nor could I find one that didn’t make my brown skin purple. But Olay Whips SPF 25 changed the game for me. Don’t even take my word for it. Look at any of my old videos and see how much my skin has improved today. And spoiler alert, I’m not purple. This small thing, in addition to meditating, taking breaks, journaling and making time for meaningful human interaction have made me more productive and mindful. I put my word on it. Self care is cool y’all. Love yourself. Hug yourself. ❤️

A post shared by Lilly Singh (@lilly) on

I ne Lilly nije osoba iz ovog članka, ali pomaže nam da ilustriramo point!

Pa ajmo onda napokon svi preboljeti činjenicu da oni postoje i prestat se sablažnjavat nad činjenicom koliko novaca zarađuju. Da ih ti isti pratitelji ne kupuju, pojam „influensing“ ne bi ni postojao niti bi se brendovi na njih oslanjali po pitanju reklamiranja svojih proizvoda. No, čini se da u ovome desetljeću instagram zvijezde rade ono što je nekada bilo rezervirano za glumce i pjevače – diktiraju trendove.

Treba biti iskren i priznati da svojevrsni respekt izaziva činjenica da netko čistim objavljivanjem svojih fotografija na društvenoj mreži može prikupiti milijonsko pratiteljstvo bez da je inače zahvaljujući svom zanimanju poznat javnosti. I ako je to uspio – (najčešće uspjela) pa onda brate, i neka istim tim pratiteljima uvaljuje što god hoće ako su oni to spremni kupiti.

U principu, ne živciraju nas upješni influenseri. U čitavoj priči živciraju nas oni wannabe influenseri koji to nisu i koji su platili nekoliko tisuća pratitelja na Instagramu i sada to pokušavaju materijalno iskoristiti, dok realni utjecaj ne bi imali ni među prijateljima na privatnom tulumu. U čitavoj priči živciraju nas osobe poput ove.

Na Yelpu se pojavila negativna recenzija o jednom restoranu od strane osobe koja za sebe tvrdi kako ima (čak!) 11.000 pratitelja na Instagramu. Loše recenzije restorana nisu ništa novo niti neobično, te stranice poput Yelpa upravo postoje kako bi svi mogli podijeliti svoje osobno iskustvo, bilo ono loše ili dobro. No, razlog zašto je ova posebna recenzija ulovila pažnju je njen sulud sadržaj. Naime, spomenuta korisnica je ostavila negativnu recenziju jer joj restoran nije ponudio besplatan obrok ili piće na račun njenog “influenserskog statusa”.

Snimka zaslona (154)

Iako je nekoliko puta naglasila kako je oduševljena hranom te da je to najbolja talijanska kuhinja koju je ikad probala, na stranici je restoran ocijenila najslabijom ocjenom. Razlog – “poor customer service”. “Neću se više vratiti radi ovoga. Menadžer treba naučiti kako se odnositi prema gostima.”

Dakle, da rezimiramo. Osoba je došla u restoran. Osoba je bila oduševljena hranom. Osoba je rekla menadžerici kako je sve bilo odlično i kako će preporučiti restoran na svome profilu. Osoba nije dobila besplatnu hranu. Osoba ostavlja negativnu recenziju restoranu jer joj nije dao besplatnu hranu.

Recenzija je postavljena na Reddit gdje je izazvala brojne komentare, između ostalih i ljudi zaposlenih u ugostiteljstvu koji se sa ovakvim ličnostima susreću svakoga dana.

“Radim u hotelu gdje su cijene 300 dolara + / noć. Kažemo samoprozvanim “influencerima” da odjebu.”
Zbilja. Odjebite.
#xoxo

 

TAGOVIinfluenceri recenzija Yelp