Zanimljivosti

gag reflex

Banner 300

Istraživanje pokazalo da je tvoj smartphone čak 7 puta prljaviji od zahodske daske

Piše , Objavljeno

Jesi se udobno smjestio? Pretpostavljamo da su dobre šanse da se u trenutku dok čitaš ovo nalaziš na svojoj najdražoj stolici u stanu, onoj u WC-u.

Ne crveni se, svi to radimo, u redu je.

No, jesi li znao da je stvar koju držiš u ruci dok ovo čitaš ustvari puno prljavija od one na kojoj sjediš? Tako makar tvrde znanstvenici. Prema novim istraživanjima, prosječni mobilni telefon je čak sedam puta prljaviji od WC sjedala.

Ew. Zamisli samo da držiš nešto tako prljavo blizu lica i usta. Umm…Čekaj.

EW.

via GIPHY

Za potrebe istraživanja, hrpa mobitela je uzeta na testiranje kako bi se ustanovilo kakva sve odurna mikrobiološka bića žive na njima. Rezultati su pokazali točno ono čega se bojiš. Nađeno je doslovno na milione mikro-životinjica koje samo čekaju da se prebace s telefona tebi u usta dok dogovaraš večerašnji rendezvous.

Koristili su posebnu tvar na telefonima i toaletnim sjedalima koja pokazuju  bakterije koje vrebaju tvoje guzove ili tvoje lice, a vide se pod posebnim svjetlom.

WC sjedalo je pokazalo 220  mjesta s bakterijama. Mobitel?

Samo 1,479.

I uključuju bakterije poput E. coli, fekalije i razne druge odvratne stvari… sve su prisutne na tvom telefonu, a sve zato što ne možeš skinuti oči s Facebooka dok sereš. Eto.

via GIPHY

 

Očito nema potrebe biti paranoičan prema javnim WC školjkama koje uporno oblažemo wc papirom, ali mogli bi razmisliti želimo li pritom dirati mobitel.

No ima nešto pozitivno u svemu ovome, a to je da su bakterije koje se nalaze na našim mobitelima uglavnom naše vlastite (juhu jej) te se preporučuje da vlastite mobitele ne dajemo previše drugima na uporabu.

Dosta dobar izgovor da ti cura ne gleda poruke.

 

TAGOVIbakterije Mobiteli wc školjka

Komentiraj