Zanimljivosti

Kako to mislite, možemo normalno jesti burrito?

Aside Banners

IZUM STOLJEĆA? Jestiva ljepljiva traka staje na kraj tortiljama koje se tvrdoglavo otvaraju

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Svugdje, osim u ustima – završetak je svake bajke o jedenju tortilje ili burrita.

U nizu izuma za koje nismo znali da nam trebaju dok netko nije odlučio sjesti, razmisliti i olakšati nam život na najbanalniji način – pojavila se ljepljiva vrpca koja sastojke u burritu drži na mjestu.

Na tome možemo zahvaliti kemijskim i biomolekularnim inženjerima s Johns Hopkins’ Universityja, prenosi Metro.

Inspiracija za njihov popularni projekt bile su muke kroz koje su i sami prošli, kao i ostatak čovječanstva koji se susreo s ovim zalogajima za koje se itekako treba naraditi.

Ljepljiva vrpca dobila je naziv “Tastee Tape”, u prijevodu nešto tipa “ukusna vrpca”. Izrađena je od jestivih vlakana i organskog ljepila, čija je uloga zadržati umake, grah, rižu i ostalo unutar tortilje.

Iako zvuči kao nešto što bismo mogli sklepati kod kuće da se malo jače potrudimo, rad iza toga pokazuje suprotno.

Tim je testirao ‘mnoštvo’ sastojaka i kombinacija prije nego što su se odlučili za konačni recept koji je jestiv, siguran i ima jaču čvrstoću koja pouzdano može držati masni burrito na okupu.

Nakon višemjesečne izrade prototipa, konačni proizvod bila je pravokutna traka dimenzija 1,5×5 cm, koja dolazi pričvršćena na listove voštanog papira.

Da biste ju upotrijebili, sve što trebate učiniti jest ukloniti traku s papira, temeljito je navlažiti da biste je aktivirali te nanijeti na ručak, večeru ili omiljeni međuobrok.

Bitno je naglasiti da su svi sastoji od kojih je Tastee Tape načinjena sigurni za konzumaciju te da su u pitanju uobičajeni prehrambeni i dijetetski aditivi.

Studenti izumitelji odbili su podijeliti svoju formulu za uspjeh jer su u procesu prijave patenta, pa ćemo ipak morati malo sačekati s naručivanjem.

Jedva čekamo trenutak kada ćemo se vratiti kući gladni iz izlaska, a sve što ćemo imati za jesti je ova ljepljiva vrpca i nešto kečapa.

TAGOVIburrito hrana izum tortilja