Zanimljivosti

real life breaking bad

Aside Banners

Još jedan Walter White: Profesor (za)dao studentima da kuhaju ecstasy na satu

Piše , Objavljeno

Svakako je svatko već upoznat s fiktivnim likom Walter Whitea iz popularne serije Breaking Bad, koji je od povučenog učitelja srednje škole koji mrzi svoj dosadni život postao najbolji kuhar metha u Albuquerqueu zahvaljujući svom znanju o kemiji.

via GIPHY

I dok je Walt fiktivni lik, u Japanu je jedan profesor uistinu pokušao spojiti svoju profesiju i posao profesora na fakultetu s proizvodnjom droge, za koju je zadužio ni više ni manje već svoje studente, prenosi Guardian.

Profesor iz Japana suočen je s mogućom zatvorskom kaznom od 10 godina nakon što je navodno studentima dao da kuhaju ekstazi na predavanjima. Policija kaže kako je Tatsunori Iwamura htio da njegovi učenici “prošire svoje znanje” o lijekovima stvarajući jednu od najčešće korištenih rekreativnih, nezakonitih droga.

Zanimljivo je da japanski zakon zapravo dopušta da se to dogodi u školama, dok god profesor ima dozvolu regionalnih vlasti za proizvodnju ilegalnih droga u akademske svrhe. Navodno je Iwamura imao dozvolu, ali je istekla (zvuči poznato?).
Lokalne vlasti koje se bave kontrolom droga vjeruju da je 11 studenata proizvodilo ekstazi prema uputama Iwamure. Četiri studenta, zajedno s asistentom, također su upućeni tužiteljima.

Sveučilište je reklo da će disciplinirati Iwamuru i asistenta nakon što se istraga završi.

Službenici za provedbu zakona o lijekovima, koji su, kako se izvješćuje, postupali prema dojavi nekoga izvan sveučilišta, nisu pronašli nikakav ekstazi tijekom pretraživanja Iwamurine kuće ili laboratorija na fakultetu farmaceutskih znanosti.

Ali pronašli su tragove 5F-QUPIC-a – također poznatog kao 5F-PB-22 – tvari slične kanabisu koja je zabranjena u Japanu 2014., nakon što se posumnjalo da uzrokuje prometne nesreće.

 

TAGOVIdroga ekstazi studenti Walter White

Komentiraj