Nogomet

JE LI TO KRAJ?

Aside Banners

Juventusov Paul Pogba pao na doping testu! Zabilježena mu je povišena razina testosterona

Piše , Objavljeno

Izvor: Instagramscreenshot/@paulpogba

Juventusovog veznjaka Paula Pogbu, šefovi antidopinške službe, privremeno su suspendirali nakon što mu je, na doping testu, utvrđena povišena razina testosterona.

30-godišnjak je pao na rutinskom testu, nakon Juventusove prve utakmice sezone u Serie A, u gostima kod Udinesea 20. kolovoza, u kojoj je bio neiskorištena zamjena.

U priopćenju Juventusa stoji „Nogometni klub Juventus objavljuje da je igrač Paul Labile Pogba primio nalog za suspenziju iz predostrožnosti od Nacionalnog antidopinškog suda nakon nepovoljnog ishoda analiza provedenih 20. kolovoza 2023. Kompanija zadržava pravo ocijeniti sljedeće proceduralne korake.“ prenosi nam Complex.

Paul Pogba proći će drugi krug testiranja kako bi se utvrdio konačan rezultat, ako taj test bude pozitivan, sudit će mu Nacionalni antidopinški sud i mogao bi se suočiti sa zabranom igranja do četiri godine.

Nogometaš još nije započeo niti jednu utakmicu ove sezone, ali je dvaput ušao s klupe, posljednji put u pobjedi 2-0 protiv Empolija.

U ponedjeljak (11. rujna), Pogba je rekao kako razmišlja o napuštanju nogometa, nakon što ga je navodno ucjenjivala skupina gangstera u njegovoj rodnoj Francuskoj, među kojima je navodno bio i njegov brat, prenosi nam Complex. Bivši gvinejski reprezentativac Mathias Pogba (32) uhićen je u rujnu 2022. zbog svoje navodne umiješanosti u zavjeru, za koju je njegov brat rekao da je uključivala pokušaj iznude cifre malo više od milijun funti.

 U razgovoru za Al Jazeeru, kako nam prenosi Complex, Pogba je rekao: „Kada imate novca, morate biti oprezni. Novac mijenja ljude. Može rasturiti obitelj. Može stvoriti rat. Ponekad kad sam sam razmišljao bih „Ne želim više imati novca. Jednostavno više ne želim igrati. Samo želim biti s normalnim ljudima, koji će me voljeti zbog mene“, ne zbog slave, ne zbog novca. Ovaj život, moraš proći kroz njega. To će me samo ojačati.“.

TAGOVIjuventus nogomet nogometaš paul pogba paul pogba pad na doping testu suspendiran