Zanimljivosti

tračak nade

Aside Banners

Kraj preranoj ejakulaciji: rješenje za one koji “ne mogu dugo”

Piše , Objavljeno

Činjenica je da se muškarci moraju nositi s puno više stresa po pitanju seksualnog performansa. Koliko god žene zagovarale onu “nije sve u veličini”, svi znamo da puno više toga ovisi o veličini njegove muškosti nego veličini njenih sisa, primjerice.

Također, žene od muškaraca u krevetu očekuju puno više nego muškarci od žena. U biti jedino čemu se muškarac nada od žene je da pristane na seks s njim.

Jedan od najvećih strahova koje muškarac u krevetu može imati je taj da završi prije vremena. Preuranjena ejakulacija medicinski je problem koji pogađa kako određen broj muškaraca, tako i njihove partnerice. Ona nastaje kada muškarac ejakulira tijekom spolnog odnosa prije nego što bi on i (ili) njegova partnerica to htjeli.

Što kažu statistike

Procjene se razlikuju, ali čak 1 od 3 muškarca kažu da su ovaj problem doživjeli u nekom trenutku. Sve dok se to događa rijetko, nema razloga za zabrinutost.

Svi znamo muškarce (ili imamo frendove, ili smo mi taj frend) koji se vole hvalisati svojim seksualnim pothvatima, koji su nerijetko samo urbane legende. Upravo radi takvih možemo biti nesigurni po pitanju toga koliko je zapravo “normalno” ili prihvatljivo. Jel 15 minuta prekratko? Koliko kratko je prekratko? 

Unatoč mnogim mitovima, prosječni seksualni odnos traje do pet minuta, najmanje nekoliko a rijetko više od deset minuta.

Priznaj, laknulo ti je?

Po drugim izvorima temeljenim na velikom broju zdravih ispitanika, prosječan odnos traje od četiri do osam minuta. Prema većini mišljenja iz struke, prekratko je sve ispod jedne minute.

Prerana ejakulacija može se dijagnosticirati ako:

  • Uvijek ili gotovo uvijek ejakulirajte unutar jedne minute od penetracije
  • Niste u mogućnosti odgoditi ejakulaciju tijekom odnosa
  • Osjećajte se uznemirenim i frustriranim i nastojite izbjegavati seksualnu intimnost kao rezultat

Mnogi muškarci osjećaju da imaju simptome prerane ejakulacije, ali simptomi ne zadovoljavaju dijagnostičke kriterije za preranu ejakulaciju. Ako se to događa “samo ponekad” i ne kontinuirano, nemate razloga za brigu jer se to događa puno više muškaraca nego što bi mislili (ili koji bi to htjeli priznati).

Uzroci prerane ejakulacije nisu samo psihološki kako se dugo smatralo, to jest nije istina da se ovako nešto događa samo neiskusnima ili pretjerano uzbuđenima, već se radi o složenoj interakciji psiholoških i bioloških čimbenika.

Nova istraživanja na tragu rješenja problemu?

Prema novim istraživanjima, ubrizgavanje hijaluronske kiseline – (koja se koristi za povećavanje usni) – može pomoći muškarcima da “traju duže”.

Prilikom istraživanja, ova tvar se ubrizgala ravno u penis trideset muškaraca koji su patili od ‘umjerene do teške’ prerane ejakulacije, i utvrđeno je da se njihova izdržljivost povećala za čak tri i pol puta. Prema izvješćima, nakon mjesec dana ovog pokusnog tretmana neki od muškaraca mogli su izdržati dvije minute, dok su se prije mučili doći do 30 sekundi.

Razumljivo je da ideja zabijanja igle u penis nije privlačna nikome. Dobre vijesti su da se trenutno testira i lijek za oralno konzumiranje. Više od 200 muškaraca sudjeluje u istraživanju lijeka zvanog cligosiban, koji bi, ako se utvrdi da radi, mogao pomoći onima koji se trenutno bore s ovim stanjem. Lijek djeluje tako što zaustavlja vezanje oksitocina na stanice u tijelu i blokira ga, što može odgoditi orgazam.

Na početku ovog šestotjednog eksperimenta, prosječno vrijeme za postizanje orgazma bilo je 33 sekunde. Međutim, muškarci koji su uzimali lijek, produljili su vrijeme za 3,8 puta – više nego dvostruko više od učinka onih koji su uzimali placebo.

 

TAGOVImedicinski problem preuranjena ejakulacija seks

Komentiraj