Zanimljivosti

Ballin'

Aside Banners

Modni brand uz pomoć Nikea sagradio šareni košarkaški teren između pariških zgrada

Pigalle je kvart u Parizu, poznat po Moulin Rougeu i sex shopovima. Odnedavno je poznat i po košarci, otporu izgradnji parkirališta i šarenoj odjeći. Ovo je ulični košarkaški teren o kojem se najviše priča na svijetu.

Piše , Objavljeno

details-pigalle-basketball-court-2015-lead_tkk1ixSve fotke preuzete s Dezeena

Čudan kvart

 

“Prije deset godina, nitko nije bio sretan ako je morao proći kroz Pigalle. Tada je kvart bio poznat samo po prostituciji i ljutim muškarcima noću.” – Stephane Ashpool, tridesetineštogodišnji um iza streetwear tvrtke Pigalle.

 

Pigalle je kvart u sjevernom Parizu, poznat po Moulin Rougeu i brojnim sex shopovima u čijim izlozima možete vidjeti sve – od jestivog donjeg rublja do pomagala u obliku Eiffelova tornja.

Ashpool je odlučio donijeti košarku u pariški kvart

Pigalle brand ima svoj store preko puta košarkaškog igrališta. Košarkaško igralište je izgrađeno zahvaljujući peticiji koju je pokrenuo Ashpool. Zašto peticija za teren? Jer je prostor između dvije zgrade trebao biti namijenjen za ono što modernom svijetu sve više treba – parkiralište. Sva sreća da se to nije dogodilo jer je Pariz dobio prepoznatljiv teren koji će jednog dana nositi istu težinu kao Rucker Park u New Yorku, samo s dodanim umjetničkim senzibilitetom.

pigalle-creates-a-colorful-basketball-court-between-paris-apartments-17_nt2p54

Kad je on imao 16 godina svi su bili ludi za nogometom. Igralište je imalo samo jedan koš i Ashpool nije htio trčati za nogometnom loptom sa stotinu drugih klinaca, već je odlučio nabaviti svoju loptu i igrati se kada i kako želi.

Putovao je do Eiffelovog tornja s prijateljem kako bi igrao košarku protiv dobrih igrača jer u Pigalleu gotovo nitko nije igrao košarku. Odijevali su se u Air Jordan i slične košarkaške brandove. Ashpool je kasnije igrao profesionalno, ali je oduvijek htio donijeti košarku u svoj kvart. To mu je uspjelo pokretanjem streetwear kompanije koja je poznata diljem svijeta i otvaranjem košarkaškog igrališta na kojem je prisustvovao i LeBron James, a u čijoj izgradnji je pomogao Nike.

Posljednji šareni dizajn

Posljednji “dizajn” terena želi oživiti četvrt još više različitim jarkim bojama, a u procesu su sudjelovali klinci iz kvarta, susjedi, članovi košarkaškog tima koji je Pigalle osnovao… Novi dizajn slavi Pigalleovu novu kolekciju za proljeće i ljeto 2016. Novu kolekciju modno osvještenih Parižana možete pogledati u videu ispod.

Dizajn Pigalle loga je odradila tvrtka Ill-Studio, ali su dizajnirali i novi teren po uzoru na ulje na platnu Kasimira Malevicha nazvanog “Sportaši” (Sportsmen). Ill-Studio je surađivao s Louis Vuittonom, Nikeom, Chanelom i Adidasom te je očito da znaju što rade.

Pigalle-Duperre-by-Ill-Studio_dezeen_784_10_nt2ovj pigalle-creates-a-colorful-basketball-court-between-paris-apartments-05_nt2p44 details-pigalle-basketball-court-2015-lead3_nt2ova details-pigalle-basketball-court-2015-lead2_nt2ov1 details-pigalle-basketball-court-2015-lead1_nt2our

TAGOVIkošarka lebron james Nike pigalle tenisice ulična košarka ulična moda

Komentiraj