Zanimljivosti

wtf rekordi

Aside Banners

10 najčudnijih Guinnessovih rekorda – od ljubljenja do motornih pila

Piše , Objavljeno

Veliko hvala ekipi koja je počela s ovakvim idejama. Bez vas svijet ne bi bio isti. Taman kada pomislite kako vas ništa više ne može iznenaditi, pročitate kakvih sve čudesa ima među rekordima i stvarnost vam još jednom opali šamar. Ja sam se odmah zapitao bih li mogao skinuti neki od navedenih rekorda. Iskreno se nadam da neću pokušati nešto od ovoga.

Najviše jabuka prerezanih motornom pilom dok ju držite u ustima ustima, u jednoj minuti

fotka 01

Krećemo odmah na najluđe, nema potrebe za čekanjem. Prvo i jedino pitanje je – ZAŠTO?! Priznajemo, zvuči i izgleda prekul, ali zašto bi itko to pokušavao? Jasno, jabuka je zdravo voće, ali ipak je preludo. Moraš biti lud da postaviš rekord, a još luđi da ga pokušaš oboriti. Rekord za sada drži performer Johnny Strange iz Londona koji je uspješno izrezao 8 jabuka u minuti. Svaka čast manijače! Nadamo se da će osoba koja se okuša u ovom poslu ostati sa svim dijelovima tijela.

Najduža udaljenost dok zubima držite stol

fotka 02

Zvuči kao tipična srijeda popodne u nekom ruskom selu nakon par boca vodke u ekipi. Ili kao prizor slavonskih svatova nakon par boca rakije. Vi birajte što vam je slađe. No rekord je skinut u Madridu 2008. godine od strane Georgesa Christena iz Luksemburga. Ovaj majstor je napravio udaljenost od 11,6 metara dok je svojim zubima držao stol od 11 kilograma na kojem je sjedila teta od 50 kilograma! Taj je sigurno zbario nešto tu večer. Djela, ne riječi! Koliko smo to samo puta čuli…

Najviše otvorenih limenki od strane papige u jednoj minuti

fotka 03

Polly hoće kreker? Malo sutra, Polly udara po pivu i to žešće! Zezamo se, zasigurno je riječ o bezalkoholnom pivu. Papiga Zac je otvorila 35 limenki u jednoj minuti 2012. godine u Kaliforniji. Ja vjerujem da većina ljudi to ne može napraviti, a kamoli papiga. Svaka čast Zac, iako bi trebao malo usporiti s cugom. Ozbiljno, 35 komada je previše. Idi pričaj malo ili tako nešto.

Najduži namotaj koji ulazi na nos i izlazi na usta

fotka 04

Ja sam kao klinac čuo za drugog klinca koji je mogao cijeli kažiprst staviti u nos. Ovo je puno luđe. Andrew Stanton je performer iz Las Vegasa kojega je prošle godine imala priliku ugostiti i naša metropola. 2012. godine uspio je ugurati namotaj od 3,3 metra koji je ušao kroz nos, a izašao kroz usta. Ne znamo zašto, ali eto, uspio je. Iako je ovo rekord, meni će taj klinac s kažiprstom u nosu ipak ostati pobjednik.

Najviše piercinga na tijelu

fotka 05

Bilo je potrebno samo 4225 piercinga za ovaj rekord. I jedna hrabra žena. Nakon prvog piercinga koji je napravila 1997. godine, Elaine Davidson se doslovno zakačila za ovaj oblik modifikacije tijela. Rekord je postignut 2006. godine. Potrebno je naglasiti da je većina njenih piercinga na licu. E to je HC. Srećom pa nije morala tražiti posao. To joj definitivno ne bi pošlo za rukom. Naime, vlasnica je restorana u Brazilu. Veliki magnet u blizini njenog tijela bio bi užasna simfonija za naše uši. Svaka čast Elaine!

Najduži nokti

fotka 06

Za sve osobe koje se bave manikurom imamo jednu poslasticu. Amerikanka Lee Redmond voli svoje velike nokte. Svoje 8,6 metara duge nokte, na koje je bila ponosna. Najduži su bili palci od 70-ak centimetara. Počela ih je puštati 1979. godine, a rekord je postignut 2008. Nažalost, nokte je izgubila 2009. godine u automobilskoj nesreći. Teško je pokušati zamisliti brisanje nakon obavljene nužde. Ili kopanje nosa. Ili bilo čega drugog što mi smrtnici radimo.

Najveća kolekcija Star Wars predmeta

fotka 07

Imamo mi i kul stvari ovdje. Za sve fanove Star Warsa! Sila je sa Steve Sansweetom već 37 godina. On je svoj hobi skupljanja pretvorio u životni san otvorenjem Rancho Obi-Wan muzeja u Kaliforniji gdje je izložena kolekcija od nevjerojatnih 300,000 Star Wars predmeta! A ja već godinama očajnički želim taj lightsaber. E to je pravi fan. Valjda. Više nisam siguran dokle sežu granice.

Najduži poljubac

fotka 08

Ovaj poljubac je duži od šamaranja krajnika dvoje napaljenih tinejdžera na klupici u parkiću. Romantični par s Tajlanda je 2013. godine odlučio da njihov poljubac potraje 58 sati, 35 minuta i 58 sekundi! Da, dobro ste pročitali. To je recept za pravu ljubav, a ne mi što pred spavanje šaljemo emotikone pusa svojoj simpatiji. Osim Guinnessovog rekorda i ukočene vilice doma su otišli bogatiji za dva dijamantna prstena i poveću svotu love.

Najveća kolekcija gumenih patkica

fotka 09

Charlotte Lee iz SAD-a je jednom davno bila usamljena pa kupila gumenu patkicu koja će joj praviti društvo dok se izležava u kupki. Ipak, nije dugo ostala usamljena je se društvo gumenih patkica povećalo na 5631 patku. Rekord je postavljen 2011. godine, a vjerujemo da se kolekcija proširila za još koju tisuću. Jezivo, nema šta. Počela ih je skupljati 1996. godine. Nije nam poznato je li kupila novu i puuuno veću kadu za cijelu ekipu ili ima par stotina favorita. Neka ipak ostane misterija. Pametnije je tako.

Najviše svjetskih rekorda

fotka 10

Da, ima i toga. Tip je skinuo rekord za najviše postavljenih rekorda. Ashrita Furman je postavio rekorde za najbržu milju na pogo štapu dok žonglira tri loptice, rekord u ruti od 8 milja pretrčanih na štulama, penjanje na planinu u štulama, najbrže otrčana milja dok mu je tetrapak mlijeka na glavi i tako još 550 rekorda. Trenutno ih drži još 200-njak. Dovoljno za rekord u držanju rekorda.

TAGOVIGuinnessova knjiga rekorda rekordi

Komentiraj