Zanimljivosti

Kad te neće...

Aside Banners

Najprljaviji čovjek na svijetu umro nedugo nakon prvog pranja u više od pola stoljeća

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock / YT

Još davno je Woody Allen imao teoriju da mu tuširanje ispire životne i kreativne sokove. Ne znamo kako ide Woodyju, ali ovaj čovjek je pokleknuo i umro!

Iranski 94-godišnji pustinjak Amou Haji nije se kupao pola stoljeća, a navodno je jeo leševe pregaženih životinja na cesti i pušio lulu punjenu životinjskim izmetom, prenosi The Guardian.

Otuda ne čudi ni njegov nadimak „najprljaviji čovjek na svijetu”.

Lokalni mediji izvještavali su kako se Haji, koji je bio prekriven čađom i živio u kolibi od šljake, nije okupao vodom ili sapunom više od 60 godina. Mještani su rekli da je doživio „emocionalne smetnje u mladosti” zbog kojih se odbio prati.

Tehran Times izvijestio je 2014. da bi Haji jeo meso ubijenih životinja s ceste i pušio lulu napunjenu životinjskim izmetom te je vjerovao da bi se zbog čistoće razbolio.

Ipak, prije nekoliko mjeseci, mještani su ga uspjeli nagovoriti da se okupa. Zatim, nekoliko mjeseci nakon kupke, Haji je umro.

Njegov rekord najduljeg nepranja sada je pripao Indijcu Kailashu “Kalauu” Singhu, koji živi u selu izvan svetog grada Varanasija i nije se okupao preko 30 godina kako bi na svoj način pomogao u rješavanju problema s kojima se Indija suočava.

Lekcija? Ako se svojevoljno niste prali pola stoljeća, nema potrebe da počnete nakon toga.

 

 

TAGOVIindija iran najprljaviji čovjek na svijetu smrt životinje