Zanimljivosti

Što reći

Aside Banners

Neki ljudi ne bi trebali posjedovati ljubimce. Ovaj preslatki pas završio na odvikavanju od alkohola

Piše , Objavljeno

Izvor: Facebook Screenshot

Labrador “alkoholičar” iz Velike Britanije postao je prvi pas koji se liječio od ovisnosti o alkoholu, nakon što je njegov vlasnik stalno ostavljao nedovršena pića posvuda, prenosi Complex.

Jedna je stvar svjesno uništavati sebe, na što imamo svako pravo – koje, naravno, dolazi s posljedicama za sve oko nas – a drugo je na nevjerojatno neprirodan način poremetiti život bespomoćnog bića čiji opstanak ovisi o nama.

Iako imamo cijelu povijest primjera ponašanja ljudske vrste koja osim sebe uništava i sve oko sebe, ovo je nova vrsta dna koju smo uspjeli dotaknuti jer, možda ste već i čuli, pas je jedino biće na svijetu koje vas voli više od samog sebe.

Dvogodišnji križanac labradora Coco doveden je u Woodside Animal Rescue Trust u Plymptonu s još jednim psom nakon smrti njihova vlasnika te je od prvoga dana trebao intenzivnu njegu.

Po dolasku u sklonište oba su se psa ubrzo razboljela, pri čemu je drugi pas preminuo unatoč nastojanjima volontera.

Nakon prijekopotrebne danonoćne njege, ekipa iz skloništa primijetila je kod Cocoa simptome odvikavanja od alkohola. To je bio njihov prvi susret sa životinjom ovisnom o alkoholu.

Čokoladni Coco proveo je mjesec dana pod sedativima kako bi se ublažili simptomi čišćenja alkohola iz organizma i smanjio rizik od daljnjih napadaja. Iako se junačić fizički oporavio, nije bio spreman za usvajanje jer je tek trebao proći i psihički oporavak. 

U Woodsideu kažu da nitko ne zna detalje o tome kako su psi završili u svojoj alkoholičarskoj situaciji, ali ono što je sigurno jest da bez pomoći Coco ne bi mogao preživjeti to bezobrazno odvratno.

Dobra je vijest što je Coco baš ovaj tjedan, u srijedu, uspješno i u potpunosti završio svoje liječenje te napustio sklonište sa svojom novom obitelji!

Iskreno se nadamo da se on, a ni bilo koja druga kućna, divlja, svemirska, koja god životinja, više neće naći u sličnoj situaciji.

TAGOVIalkoholičar alkoholizam odvikavanje pas rehabilitacija