Zanimljivosti

ovo mi je škola

Aside Banners

Nekima stres, drugima izvor zarade! Polagala je 150 ispita vožnje i zaradila masne pare

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Oni koji su polagali ispit vožnje, svjesni su koliki je to stres. Imali vi 18, 28 ili 38 godina, teško je opisati taj stres koji osjetite kada je pored vas ispitivač koji gleda i najsitniji prijestup. No, jedna Britanka je tu tjeskobu oko polaganja vrlo dobro unovčila.

Naime ona je polagala 150 ispita vožnje i teorije u periodu između 2018. do 2022. godine. Svoje usluge naplaćivala je između 700 i 800 funti, što je otprilike 6 do 7 tisuća kuna. Polaganje ispita pružala je diljem Engleske, od Swansea, Birminghama do Londona. Maskirala bi se u stvarnog polagača.

Njenom malom posliću došao je kraj kada su ljudi u komisiji postali sumnjičavi oko toga koliko često viđaju osobu vrlo sličnih kontura. Da je barem malo više truda polagala u prerušavanje, možda je nikada ne bi ni uhvatili.

Kada se otkrilo kako je riječ o prevari, Inderjeet Kau, osuđena je na osam mjeseci zatvora, od kojih je četiri provela iza rešetaka. Njezina obrana temeljila se kako je sve radila iz dobre volje ljudima koji ne razumiju engleski, stoga se ona žrtvovala i umjesto njih polagala ispite.

U svoje dvije godine ona je zaradila pravo malo bogatstvo koje se procjenjuje na 240 tisuća kuna, no jedini problem je što je sav zarađeni novac morala vratiti nakon presude.

TAGOVIautoškola engleska instruktor vožnje ispit prevara vožnja