Report

Ptičica

Aside Banners

Održana je dodjela Nagrada za najsmješniju sliku divlje životinje! Pogledajte urnebesne slike nominirane za nagradu

Piše , Objavljeno

Izvor: Instagramscreenshot/@comedywildlifephoto/JasonMoore/OtterKwek

Suci komisije Comedy Wildlife Photo Awards, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, proučili su više od 1.800 slika dostavljenih iz 85 zemalja, ocjenjujući jesu li samo smiješne, za plakanje ili za urlanje od smijeha.

Ukupni pobjednik za 2023. je klokan slikan u neobičnoj pozi nalik sviranju tzv. zračne gitare. Sliku ženke zapadnog sivog klokana snimio je fotograf Jason Moore rano jednog jutra u polju divljeg cvijeća u blizini grada Pertha u Australiji. Osvojio je ručno izrađeni trofej, torbu za fotografiranje i jednotjedni safari u kenijskom Maasai Mara.

Bilo je šest pobjednika u kategorijama, uključujući mladog fotografa Jaceka Stankiewicza koji je osvojio nagradu za juniore svojom snimkom svadljivih zelenih zebica pod nazivom „Dispute“.

Pobjednik kategorije “Podvodno” bila je fotografije vidre u stilu balerine koju je snimio singapurski fotograf imena Otter Kwek, što je ili odličan pseudonim ili najbolji primjer profesionalne predodređenosti na svijetu. 

Nagrade, koje su 2015. utemeljili profesionalni fotografi Paul Joynson-Hicks i Tom Sullam, također promoviraju očuvanje divljih životinja. Ovogodišnje natjecanje podržava Whitley Fund for Nature, britansku dobrotvornu organizaciju koja pomaže u financiranju zaštitara prirode diljem svijeta, a cijelu kolekciju smiješnih fotografije pogledajte ovdje.

 

TAGOVIComedy Wildlife Photo Awards nagrada za najsmješniju fotografiju životinja report smiješne fotografije životinja životinje životinje u smiješnoj pozi