Zanimljivosti

teško je vani za kozmopolita

Aside Banners

Votka, dva prsta i gaženje novca – ekstremno uvredljive geste i običaji diljem svijeta

Piše , Objavljeno

Ako vam je sve ovo predugačko – izbjegavajte geste rukama, razgovore sa strancima i napuštanje vlastite države.

Brazil nije okej s ovim

“OK” gesta u Brazilu nikako ne prolazi jer ju ondje tumače kao “stavi si to u dupe”. Krug od palca i kažiprsta predstavlja anus. Ronald Reagan je to naučio na teži način kad je posjetio Brazil.

img-thing

Možda zato Vegeta nikad nije uspjela u Brazilu?

vegetaaa

Sieg Heil preskoči

Njemački korisnik Reddita je napisao kako je u Njemačkoj ilegalno podizati desnu ruku i/ili govoriti “Heil Hitler”, Možda se vama i nama to čini zdravorazumski, postoje osobe koje tako poziraju za fotke na povijesno-kulturno važnim mjestima. Adolfovi brci nisu ilegalni, ali sumnjamo da želite isfurati taj stil koji je posljednji put bio moderan kad su se u kinima vrtila Chaplinova “Moderna vremena”.

hitler 1

Korisnik godless-life je dodao “Nemoj im reći, smiješno je gledati Britance i Amerikance kako dobivaju kazne kod zgrade Parlamenta ili Checkpoint Charlieja.”

Dva prsta unutra

Znak za pobjedu, još poznat kao V for Victory je nepristojan kada dlan okreneš prema sebi, a stražnji dio ruke prema nekome. Navodno je gesta jednake magnitude kao i pokazivanje srednjeg prsta.

Pazi koje dijelove tijela diraš u Tajlandu

“Nemojte doticati ljudima glave, to je najviša točka tijela i zato se mora najviše poštovati. Također, dok sjediš, stopala ti ne smiju pokazivati na kip Bude. I još mala sitnica… Ako staneš na novac – ideš u zatvor. Na novcu je lice kralja i na taj način se iskazuje nepoštovanje prema kralju.

Ne pitaj Norvežane kako su


Ako ih pitaš kako su – oni će ti stvarno odgovoriti. Nema kod njih “dobro, ti?”.

Ako ti curi nos u Islandu – nemoj ga slučajno ispuhati

Islanđani su kul. Osim ovog dijela s nosom. Gledat ćete s negodovanjem. U Islandu se to sve što te muči ušmrče i proguta.

Poljska i votka

votka

“Ljudi votku shvaćaju vrlo ozbiljno i ako ti je ponude, moraš popiti s njima. Inače nećete biti dobri prijatelji!”

Zar nije svugdje tako?

Novi Zeland i folklor

Ako nisi s Novog Zelanda, nemoj plesati haku. Čak ni hobiti nemaju pravo na to.

Screenshot_9

U Trinidadu si točiš sam

U Trinidadu nikad nemoj natočiti piće drugoj osobi. To znači da si škrt i da im ne vjeruješ da će si natočiti prigodnu količinu sami.

Ostani stajati u hrvatskom tramvaju

Ako sjediš u tramvaju, a naleti kakav babesku koji bi htio sjesti, mogao bi se loše provesti. Bez obzira što pričaju kako su stare i sve ih bole – kad vide prazno mjesto u tramvaju, Usain Bolt jede njihovu prašinu. I to dok nose 20 kilograma krumpira s tržnice. U jednoj ruci.

TAGOVIgeste hitler običaji svijet uvreda votka

Komentiraj