Zanimljivosti

kraj ere

Aside Banners

Playboy ukida tiskano izdanje prvi put nakon 66 godina – da su bar čekali 69!

Piše , Objavljeno

Tužna vijest. Nakon 66 godina Playboy je najavio kraj svog tiskanog izdanja. Ben Kohn, direktor tvrtke Playboy Enterprises, napisao je otvoreno pismo gdje je otkrio kako će izdanje za proljeće 2020 biti posljednje tiskano izdanje Playboya.

Osjećam se staro i tužno. Moj (za sada još uvijek imaginarni) sin nikada neće iskusiti čar skrivanja šarenog magazina s golim sisatim tetama ispod kreveta kao što su to u djetinjstvu radili, ne samo njegov tata, nego i deda. Uistinu kraj ere.

playboy

U otvorenom pismu Ben je poručio svom timu i partnerima:

Playboy je mnogim ljudima mnogo stvari. Časopis za mnoge, životni stil drugih, marka odjeće, članstvo u klubu, pa čak i prema nekima “kvaritelj naše mladosti.” Ali tijekom posljednjih šezdeset i šest godina, jedno je ostalo stalno: naša posvećenost slobodnom izražavanju i razbijanju tabua, naginjanje u nemir, pomaganje publici u izražavanju i razumijevanju njihove seksualnosti i zalaganje za traženje užitka za sve.

U nastavku pisma Ben hvali uspješnost brenda Playboy koji je prepoznat od strane 97% ljudi u svijetu te ističe kako financijski on nikada nije bio uspješniji. Zašto onda ukidanje jedine tiskovine koju bi u ovo digitalno doba, kada ništa ne čitamo s papira, još jedino kupili? Playboy jednostavno nije jednako Playboy na ekranu kao u rukama.

Ben ovaj postupak objašnjava logičnim argumentom – tisak je umro, čitatelji (i gledatelji) su negdje drugdje i treba se prilagoditi. Iako razumijemo ovu odluku s poslovne strane, teško nam je biti racionalnima. Playboy je nerazdvojivi dio našeg odrastanja.  Odajmo mu počast prisjećajući se nekih od najpoznatijih naslovnica, od kojih smo na mnoge slinili, ili mi -ili naš stari.

Marilyn Monroe, 1953.


View this post on Instagram

A post shared by PINUP VINTAGE GALLERY (@pinup_vintage_gallery) o

n

Darine Stern, 1971.

Dolly Parton, 1978.


View this post on Instagram

A post shared by Playboy Covers Archive ? (@playboycoversarchive) on

Pamela Anderson, 1992.

Anna Nicole Smith, 1994.

Naomi Campbell, 1999.

Kate Moss, 2004.

TAGOVIplayboy