Zanimljivosti

golubarenje?

Policija uhvatila goluba – u malenom ruksaku pokušao prokrijumčariti drogu

Piše , Objavljeno

Da, i mi smo se prvi put zbunili kad nam je kolegica rekla vijest, pomislili smo da je Golub neki popularni lik kojeg ne znamo. Ispalo je da je golub ona ptica koju svi znamo koja nas posere kad idemo na najvažniji intervju svoga života (ili u kino gledati Čuvare Galaksije).

Golub je uhvaćen kako pokušava prenijeti 179 bijelih pilula na iračko-kuvajtskoj granici, a nakon testiranja je ispalo da je to ketamin – koji se koristi kao sedativ i sredstvo protiv bolova, ali svatko tko ne živi u staklenom zvonu zna da se ketamin koristi i kao rekreativna droga.

Ono… ponekad, malo. Dok trčiš krugove oko Bundeka s psom Rudijem.

Reporter za kuvajtske novine al-Rai je rekao kako su policijski službenici svjesni ovakvih metoda krijumčarenja droge. Da vidimo goluba s ruksakom, pomislili bismo ili da smo se predozirali ketaminom ili da moramo na očni pregled.

Ova metoda je raširena i u drugim krajevima svijeta. 2011. godine je u Kostarici otkriven golub koji je pokušao preko zatvorskog zida prokrijumčariti marihuanu i kokain. Nismo naišli na podatak u kojem smjeru je išla pošiljka, ali zdrav razum nalaže da se golub pokušao infiltrirati u zatvor. Možda bi i uspio da mu pošiljka nije bila preteška.

Kako na tako nejaka pleća stavite tako težak ruksak? Gori ste od Ministarstva prosvjete i športa (sporta?) u RH.

TAGOVIdroga krijumčarenje policija

Komentiraj