Zanimljivosti

Ludi poljski vitezovi

Aside Banners

Poljaci se oblače u viteške oklope i brutalno mlate ‘za istač’, i to nazivaju sportom

Piše , Objavljeno

Evo što se dogodi kada testosteronom napucani Poljaci odgledaju MMA fajt i zaključe – to je za pi**ice!

liga viteških borbi

Svaki je dan prilika da naučimo nešto novo, a danas smo saznali da postoji cijeli jedan neistraženi svijet viteških borbi, koje se polagano formiraju u nacionalne lige, pa čak i reprezentacije. Takve lige ne treba brkati s LARP zajednicom (ekipa koja se oblači u kostime i ‘igra’ se određenih uloga) i klasičnim viteškim udrugama, jer, kako sljedeći video pokazuje, razlika je i više nego očita.

Polska Liga Walk Rycerskich – promo video:

Ovo je dakle promotivni video poljske Lige viteških borbi, koju bismo na prvi pogled mogli opisati kao MMA fajt u teškim, metalnim oklopima. Dakako, sudionici koriste i mačeve i štitove, a po nekim prikazanim kadrovima, borbe se mogu itekako zažestiti, te su ozljede prilično čest slučaj. Mačevi jesu tupi, ali svejedno su od pravog metala, a kada on zvekne po vašim leđima, ima da boli bez obzira na to kakav oklop nosili. No, izgleda da se i natjecatelji i gledatelji odlično zabavljaju, a to je na kraju krajeva jedino i bitno.

Borbe se odvijaju u tri različite discipline: 1 na 1, 5 na 5 i 21 na 21. Klasični one-on-one se gleda kao većina drugih borilačkih sportova, u kojima se broje dobro i pravilno izvedeni udarci. Taj je način fajta prilično dosadnjikav, pogotovo kada u ovom traileru vidimo kako to izgleda međusobna borba dvije veće grupe. Pobjednik je ona grupa, koja na kraju ima više stojećih članova, a makljaže izgledaju opako! Američki nogomet/ragbi – Game of Thrones – MMA u jednom, ovi se dečki (a možda i pokoja djevojka) nimalo ne štede, te se bore kao da im život ovisi o tome.

liga viteških borbi

Poljaci su jedni od jačih natjecatelja u ovoj neobičnoj modernoj viteškoj disciplini, premda Ameri još uvijek prednjače. Efektne borbe i sponzori, koji sve više bacaju oko na rastući trend srednjovjekovnih motiva, mogli bi ubrzo ovaj show dovesti i na male ekrane, a nadamo se i skorom formiranju neke domaće ekipe. Znamo svi da nekima pod hitno treba ventil za ispuhati sve frustracije i agresiju, a gdje ćeš to bolje učiniti nego na livadi, s mačem u ruci!

TAGOVILARP liga viteških borbi MMA poljska role-playing sport ultimate fight vitezovi

Komentiraj