Zanimljivosti

A da!

Aside Banners

Probao preko stotinu droga, tvrdi kako je najgora zapravo obični začin u kućanstvu

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Kako bi pokušao spasiti živote mnogih, 64-godišnji Dominic Trott napisao je “ultimativni vodič za (sigurno) drogiranje” – nakon što je tijekom posljednjeg desetljeća probao 182 droge i došao do koliko očekivanih, toliko i neočekivanih zaključaka, prenosi UNILAD.

Doziranje, proceduru uzimanja i iskustvo na svakoj drogi koju je probao zabilježio je u knjizi “The Drug User’s Bible”, koja je izdana u listopadu.

Čemu takva knjiga? Trott smatra da ako već ne možemo spriječiti ljude da se drogiraju, onda bi im se barem trebalo osigurati informacije koje će umanjiti šanse različitih štetnosti pri konzumaciji droga.

Da bi njegov vodič imao smisla, Trott je probao svašta – od trave, preko ecstasyja, gljiva i LSD-ja, do ketamina i muškatnog oraščića. Detalji u nastavku!

U mladosti nije previše eksperimentirao, na faksu je probao kanabis i LSD, ali to je bilo otprilike to.

Tek je u četrdesetima započeo svoju ekspediciju u svijet droga, i to nakon što je upoznao ljude koji su bili nepravedno zatvarani zbog droge. Još je jedan razlog bio to što je shvatio da ljudi koje poznaje počinju “nestajati s radara” kada se krenu drogirati.

Za UNILAD je izjavio kako je gotovo uvijek do smrti ili problema sa zdravljem dolazilo zbog pogrešaka, nedostatka informacija ili jasnoće o proceduri uzimanja i brizi za samoga sebe.

Tijekom ranog istraživanja koje je provodio, čuo je za psihodelik koji obećava iskustvo “transformacije”, pogotovo ako se uzme u Amazoni uz prisustvo šamana.

Kao ozbiljan istraživač, Trott je otišao u Peru, probao taj psihodelik, i zaključio da obična tablica s detaljima iskustva neće biti dovoljna – eto sada knjige.

Putujući na mjesta na kojima je bilo lakše doći do droga, Trott je smanjio šanse uhićenja ili odlaska u zatvor zbog drogiranja. Raspored i ciklusi različitih kategorija droga, poput stimulansa, psihodelika i sedativa, pomogli su spriječiti da i sam postane ovisan.

Koliko je mogao, istraživao je i koristeći forume i internetske izvore kako bi otkrio primjerenu dozu za svako novo iskustvo.

Unatoč oprezu i informiranosti, Trott nije uvijek imao sreće; nekada bi uzeo previše, iskustvo s heroinom nazvao je “pogreškom”, a zbog pregabalina je završio bolestan.

Međutim, krivac je za njegovo najgore iskustvo, ni manje, ni više – nego muškatni oraščić. Provirite u špajzu, možda/vjerojatno ga imate na kojoj polici.

U ranim 20-ima naišao je na taj začin koji djeluje kao lijek za delirij, i to u knjizi o legalnim drogama. Naravno – odlučio ga je isprobati. Tek će kasnije saznati da će upravo zbog tog iskustva prestati koristiti droge godinama!

Uzeo ga je oko 20 sati i bio razočaran što, na prvu, nije djelovalo, a očekivao je da će se “naduvati” tu večer. Ono što je saznao tek kasnije je da muškatnom oraščiću treba tri sata da počne djelovati.

A onda…

“Oko dva ili tri sata ujutro probudio sam se i vrtjelo mi se u glavi, a morao sam u WC. Pokušao sam ustati iz kreveta, nisam mogao. Doslovno sam puzao, i sjećam se da sam podigao ruke i vidio kako iz njih izlazi ljepilo”, priča Trott. Muškatni oraščić! Tko bi rekao!

“Stigao sam tamo i nisam mogao mokriti. Onda sam se uspio vratiti, a podovi su se prevrtali, i to ne na lijep način. Sljedeći dan sam još uvijek imao glavobolju, bolio me trbuh, nisam mogao otići na posao u ponedjeljak. Bio sam bolestan tjedan dana. To je otrov”, dodao je.

Nezaboravno iskustvo s muškatnim oraščićem, koje je opisao kao “raspadanja pa sastavljanja – ali na krivi način”, inspiriralo je poglavlje knjige posvećeno delirijumu.

Evo detaljnijeg opisa:

“Osjetilni organi jednostavno ne rade ispravno i “vraćaju” se na pogrešan način, a vaša percepcija onoga što je oko vas potpuno je pogrešna”, objasnio je Trott. “Završiš u ozbiljnoj nevolji. Ako preživite drogu, vjerojatno ćete neko vrijeme biti fizički osakaćeni ili psihički oštećeni”. I dalje – MUŠKATNI ORAŠČIĆ, TKO BI REKAO!?

Ništa u vezi tog iskustva ne zvuči zanimljivo, tako da sumnjamo da će itko pomisliti podvrgnuti se takvom eksperimentu. Ako se i odlučite na to, iz očiglednih, ili prikrivenih, mazohističkih nagona – javite nam kako je prošlo.

 

 

TAGOVIdroge istraživanje muškatni oraščić putovanje