Zanimljivosti

spam yes please

Banner 300

Provjeravajte spam folder – ova spisateljica je osvojila nagradu od 150 tisuća dolara

Piše , Objavljeno

Tko kaže da je sve u spam folderu prevara?

spam-964521_1280 Kako bismo barem malo sačuvali dostojanstvo pravit ćemo se da ne dajemo uvod u spam foldere s nigerijskim princom izgubljenim u svemiru koji treba vašu i našu i svačiju pomoć, a vi se pravite da tu foru čujete prvi put i da je urnebesna. Sljedeća priča je nevjerojatna, ali i istinita.

Australska autorica Helen Garner je odlučila provjeriti svoj spam folder na mailu, a ondje je pronašla poruku s dobrim vijestima koja je pristigla s dotad nepoznate adrese. Osoba koja je napisala mail se predstavila kao zaposlenik Sveučilišta Yale i tražila je telefonski broj. Da nama netko tako klizne u mail, mi bismo pretpostavili da je muljaža. Ali hej – mi nismo priznati autori pa nema gotovo nikakve šanse da se to dogodi.

Izvor fotke: Michael Coghlan / Flickr

Izvor fotke: Michael Coghlan / Flickr

Helen Garner je, nakon što je kontaktirala svog izdavača te sveučilište, shvatila kako nije muljaža u pitanju već da se radi o prestižnoj Windham-Campbell nagradi za književnost vrijednoj 150 tisuća dolara.

Garner je jedna od devet autora koja je osvojila nagradu, a nije bila jedina koja nije vjerovala u ovakvo priznanje jer za Windham-Campbell nagradu ne postoji proces prijave pa kandidati nikad ni ne znaju da su nominirani – sve do trenutka osvajanja nagrade.

“Osvajanje Windham-Campbell nagrade za dokumentarnu literaturu povrđuje na nevjerojatno velikodušan način sve formalne borbe u koje sam bila uključena u posljednjih dvadeset godina. Daje mi snage da nastavim.” Helen Garner

TAGOVIknjiževnost nagrada spam

Komentiraj