Zanimljivosti

malo inspiracije za domaće umjetnike

Aside Banners

Psi u New Yorku dobili novo mjesto za pišanje: Trumpova glava

Piše , Objavljeno

Njujorški umjetnik, Phil Gable iz studija Porcupine Armadillo, postavio je po Brooklynu pet bista Donalda Trumpa, no ne kao znak počasti američkom predsjedniku, već kao mjesto na koje psi mogu vršiti nuždu.

Umjetnik je u intervjuu za Gothamist izjavio kako su biste humoristični protest protiv POTUS-a. “To je u velikoj mjeri samo osobni izraz vlastitog preziranja Donalda Trumpa, i kao predsjednika i kao ljudsko biće “, rekao je. “Smatram katarzičnim kad god mogu izraziti prezir kroz komediju, pogotovo ako se radi o politici. A ovoga puta ispalo je i smiješno i korisno, što me čini posebno sretnim.

Gable smatra kako će njegove instalacije razveseliti kako pse, tako i Njujorčane koji će ovako dobiti makar malu unutarnju satisfakciju dok gledaju svoje ljubimce kako uriniraju po omraženom predsjedniku.

Svjestan je i da ovo nije neka velika gesta prosvjeda i kako Trump sigurno neće kad čuje za to izjaviti “ok sada odstupam”, ali svatko ima svoj način nošenja sa stvarima. A možda dobije makar jedan tweet.

Možete li zamisliti da je kod nas to netko napravio Franji ili bilo kojem političaru bez da mu se u najmanju ruku servira tužba? Doduše, Kolinda bi se sa svojom bistom vjerojatno prvo slikala…

TAGOVIamerika bista donald trump protest

Komentiraj