Zanimljivosti

Aside Banners

Radi li ti mozak brzo iako je ponedjeljak? Testiraj ga

Piše , Objavljeno

Brzina je jedna od najvažnijih vrlina u današnjem svijetu. Probaj riješiti svakodnevne zadatke na Pentium 386-ici pa će ti biti jasno koliko je brzina važna. Uvjerljivo najpotrebnija snaga procesiranja dolazi iz vašeg uma, pa deder riješi jedan od ovih testova da vidiš koliko ti je um svjež i trebaš li ga osvježiti.

Koliko brzo rješavaš osnovne matematičke zadatke?

Matematičke vještine su potrebne u stvarnom životu jer loša matematika je svuda oko nas.

Test je vrlo jednostavan – postavljeni su matematički zadaci, njih dvadeset, klikneš strelicu za lijevo ako zadatak nije točan i strelicu za desno ako je točan.

Koriste se samo četiri osnovne matematičke operacije. Ako ti ovo postane prejednostavno, možeš isprobati originalni MathRun.

TESTIRAJ MATEMATIKU OĐE

Misliš da tipkaš brzo?

keyboard-886462_1920

Hvališ se kako tipkaš bez gledanja u tipkovnicu? Ovo je najbolji test za provjeru. Ipak ne možeš istovremeno gledati i ekran i tipkovnicu. 10 Fast Fingers je odličan online test koji će provjeriti koliko brzo tipkaš, brzina tipkanja se računa brojem riječi u minuti, a možeš se bez problema usporediti s natjecateljima iz čitavog svijeta (iako mi preferiramo hrvatski test tipkanja).

TESTIRAJ OVDJE

Provjeri svoje reflekse

Screenshot_12

Ne, ne trebaš se maznut čekićem u koljeno da vidiš kakvi su ti refleksi, dovoljan je i ovaj jednostavan online test koji na temelju semafora računa tvoje prosječno vrijeme reakcije. Klikneš gumb i uključi se crveno. Moraš sačekati da se upali zeleno i čim se upali, moraš što prije opet kliknuti gumb. Nakon pet pokušaja, ovaj test ti računa prosječno vrijeme u milisekundama.

TESTIRAJ REFLEKSE OVDJE

Test kognitivne brzine

Pametni ljudi misle brže od ostalih. Pa provjeri koliko si pametan u ovom nizu od četiri testa koji analiziraju različite aspekte tvog mozga. Klikni OVDJE i izaberi cognitive speed test. Traje šest minuta, ali će ti pomoći da pokreneš te vijuge.

TEST YOUR BRAIN

TAGOVIinteligencija mozak test

Komentiraj