Zanimljivosti

Mali didokan!

Aside Banners

Službeno imamo najstarijeg psa na svijetu!

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Ime najslađeg četveronožnog starca na svijetu je Spike, a radi se o mješancu čiuaue iz Ohija (SAD) koji je sa svojih 23 godine i sedam dana službeno uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda (GWR) kao najstariji pas na svijetu, prenosi CNN.

Najveću titulu u svom malom, a dugom životu Spike je stekao 7. prosinca prošle godine.

Rođen je u studenom 1999., a s trenutnom je vlasnicom, Ritom Kimball, od 2009. kada ga je pronašla napuštenog napuštenog na parkiralištu trgovine mješovitom robom.

Nakon što joj je prodavač u trgovini rekao da je pas tamo već tri dana, Kimball je tada desetogodišnjeg psa odlučila odvesti kući na svoju farmu.

Inspiracija iza njegova imena krije se u istoimenom liku velikog, agresivnog psa iz crtića “Tom & Jerry”. Iako je mali starkelja o kojemu pišemo sitan i prijateljski nastrojen, ima stav velikoga psa, izjavila je njegova vlasnica.

Naime, Spike je visok skoro 23 centimetra i teži jedva šest kilograma, ali unatoč tome što je lagan kao oblatna uspio je preživjeti višestruke napade drugih životinja.

Kimball je prvi put shvatila da Spike ima šanse postati najstariji pas kada je čula voditelja emisije “The Tonight Show” Jimmyja Fallona kako govori o bivšem rekorderu, američkom patuljastom terijeru Pebblesu, koji je uginuo u listopadu 2022.

Spike je malo zakasnio pa je nakon Pebblesa prvo mjesto nakratko zauzeo Gino Wolf iz Los Angelesa, koji je kao najstariji potvrđen 15. studenog prošle godine. Ipak, Spike mu je titulu oduzeo u manje od mjesec dana.

U svojoj je obitelji sada nešto poput slavne ličnosti, bez obzira na to što je gotovo slijep i nagluh, ali baš kao i svaki drugi starac, vrijeme najviše voli provoditi s ljudima koje poznaje te posjećivati životinje na farmi na kojoj živi već 14 godina.

Prema GWR-u, najdugovječniji pas bio je australski stočar po imenu Bluey, koji je uginuo 1939. u dobi od 29 godina i pet dana.

TAGOVIčiuaua Guinnessova knjiga rekorda najstariji pas na svijetu pas rekord