Zanimljivosti

Malo opreznije, dečki

Aside Banners

Svetište zatvoreno nakon što su svi redovnici pali na testovima za drogu u organizmu

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Odlazak redovnika izazvao je zaprepaštenje lokalne zajednice i zabrinutost za nekoliko pasa i mačaka koji žive u tajlandskom hramu, prenosi Sky News

Manje vjersko mjesto u pokrajini Phetchabun pretresli su policajci i zdravstveni službenici, što je uzdrmalo lokalnu zajednicu koja se na njih oslanja u vjerskim zadatcima.

Četiri redovnika, uključujući i njihovog nadređenog, bili su prisiljeni napustiti hram, ali i redovništvo općenito, nakon što su testovi urina dokazali korištenje ilegalnih droga. 

Ispostavilo se da su likovi vjernici u mefamfetamine, ono što iz filmova i serija poznajemo kao „methheads”, piše Washington Post.

Nakon rezultata testova, redovnici su priznali da su konzumirali metamfetamin, a neki od njih priznali su i da su dugogodišnji ovisnici.

Seoski poglavar Sungyut Namburi potvrdio je da su seljaci posumnjali kako redovnici koriste droga – zbog njihovog ponašanja i osobnosti. Namburi je i sam služio kao redovnik 10 godina pa je ostao šokiran kada je hram zatekao u “neredu”. 

Bivši su redovnici krajem studenoga poslani na rehabilitaciju, a Namburi je dodao da nakon što se “očiste” – mogu ponovno postati redovnici ako to žele.

 

 

 

TAGOVIhram redovnici selo tajland životinje